Yeşilay nedir ve görevleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Yeşilay nedir ve görevleri nelerdir?
  2. Yedam nedir?
  3. Yedam ne yapar?
  4. Yedam sosyal hizmet uzmanı ne iş yapar?
  5. Yesilay ucretli mi?
  6. Yeşilay'ın telefon numarası kaç?

Yeşilay nedir ve görevleri nelerdir?

Yeşilay, sigara, alkollü içki ve diğer uyuşturucu gibi alışkanlıklar ile mücadele eden ve bütün zararlı alışkanlıklardan halkın ve bilhassa gençlerin korunması için yaptığı çalışmalarla kamuya hizmet veren bu sebeple de “Kamuya Yararlı Cemiyetler” arasında yer alan bir kurumdur.

Yedam nedir?

YEDAM, uzman psikologlar ve sosyal hizmet uzmanları tarafından bağımlı bireylere hem arınma hem de maddeyi bırakma sürecinde psikolojik ve sosyal destek veren bir merkezdir.

Yedam ne yapar?

Tütün, alkol, madde, internet veya kumar ile ilgili bir sorun mu var? Yalnız değilsin. Yardımcı olmaya hazırız. YEDAM olarak tütün, alkol, madde, internet ve kumar oynama ile ilgili sorunlar yaşayan kişilere ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlayarak yeniden hayata kazandırılmaları için yardımcı oluyoruz.

Yedam sosyal hizmet uzmanı ne iş yapar?

Sosyal hizmet uzmanı da dinleme becerisi, gizlilik ilkesi, güven ilişkisi, onay ve kabul, değerlendirme, tedavi planlama, hedef oluşturma ve devamlı takibi ile destek sürecini yürütür.

Yesilay ucretli mi?

Bağımlılık konusunda ÜCRETSİZ ve AYAKTAN danışmanlık hizmeti veriyoruz. Tütün-alkol-madde- internet kullanan, kumar bağımlılığı olan kişinin bağımlılık düzeyini saptıyoruz. Tütün-alkol-madde kullanımını, kumar oynama davranışını bırakması konusunda yardımcı oluyoruz.

Yeşilay'ın telefon numarası kaç?

YEDAM Danışma Hattı ülkemizden herkesin ulaşabileceği 4 (444 7 YSL) bir çağrı merkezi olarak telefonun bir ucunda alanında eğitimli psikologlar tarafından bağımlılık konusunda soru ve sorunları olan kişilere online olarak bağımlılıkla ilgili nitelikli bilgi sunulması sağlanmaktadır.