Kuranda hangi sure şifa için okunur?

İçindekiler:

  1. Kuranda hangi sure şifa için okunur?
  2. Şifa Ayetleri hangi surelerde?
  3. Şifa salavatı nedir?
  4. Şifa salavatı adetliyken okunur mu?

Kuranda hangi sure şifa için okunur?

Fatiha suresi şifa ayetleri içerir. Yasin süreside şifa için okunan surelerden biridir. Yasin suresini hasta olan kişinin kendisi okuyabileceği gibi bir başkası da hastanın yanına gelerek Yasin suresini okuyabilir. Bunun dışında şifa olsun diye; Haşr suresinin son üç ayeti, Amenerrasulü ve Ayetel kürsi sureleri okunur.

Şifa Ayetleri hangi surelerde?

Fussilet Sûresi - 44. Ayet Türkçe meali: De ki: O, (Kur'ân) inananlar için doğru yolu gösteren bir kılavuzdur ve şifâdır. Yunus Suresi - 57. Ayet Türkçe meali: Ey insanlar! İşte size Rabbinizden bir öğüt, kalplere bir şifâ ve inananlar için yol gösterici bir rehber ve rahmet (olan Kur'an) geldi.

Şifa salavatı nedir?

Şifa salavatı, hastaların şifâsı için okunan meşhur salâtlardandır. Okunuşu: “Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin tıbbi'l-kulûbi ve devâihâ ve âfiyeti'l-ebdâni ve şifâihâ ve nûri'l-ebsâri ve diyâihâ ve alâ âlihî ve sahbihî ve sellim.”

Şifa salavatı adetliyken okunur mu?

Hayızlıyken yani adetliyken salavat getirmek, tesbih çekmek mubahtır, Kuran-ı Kerim dinlenebilir. Ay başı olan kadının adetli iken camiye girip giremeyeceği ile ilgili de "Hiç bir hayızlı veya cünüp mescide giremez." (İbn Mâce, Tahâre, 92; Dârimî, Vudû',116) hadis-i şerifi bulunmaktadır.