Boyun tutulmasının sebebi nedir?

İçindekiler:

  1. Boyun tutulmasının sebebi nedir?
  2. Boyun Yeline ne iyi gelir?
  3. Zeytinyağı boyun fıtığına iyi gelir mi?
  4. Boyunda kas spazmı ne demek?
  5. Boyun tutulmasına bitkisel ne iyi gelir?

Boyun tutulmasının sebebi nedir?

Boyun tutulmasının en yaygın nedeni kas gerilmesi veya yumuşak doku burkulmasıdır. Özellikle, levator skapula kasları yaralanmalara karşı hassastır. Levator skapula kası, boynun servikal omurgasını boynun arkasında ve yanında bulunan omuz ile birleştirir.

Boyun Yeline ne iyi gelir?

Özel krem ve losyonlar: Boyun tutulmasını çok kısa bir süre içerisinde geçiren özel krem ve losyonlar kullanılabilir. Hafif bası uygulanarak ağrıyan ve tutulan bölgelere masaj yapılabilir. Soğuk kompres: Buz ile hazırlanan soğuk kompresler sadece kas ağrılarına değil boyun tutulmalarına da çok iyi geliyor.

Zeytinyağı boyun fıtığına iyi gelir mi?

Bu noktada boyun tutulmasına zeytinyağı iyi gelir mi diye düşünebilirsiniz. Zeytinyağı içinde bulunan mineraller sinirleri gevşetip ağrıyı hafifletecektir. Yaklaşık 1 saat geçtikten sonra sıcak bir duş alarak kremi temizleyin. Bu işlemlerden sonra boyun tutulmasının geçtiğini fark edeceksiniz.

Boyunda kas spazmı ne demek?

Boyun kas spazmının en fazla görüldüğü anatomik bölgemiz boynumuzdur. Boyun spazmı, boynunuzun bir veya daha fazla kısmında, kas dokusunun derinlerinde ani ve keskin bir ağrı vardır. Etkilenen kas, sert veya gergin hissedilebilir. Boynu hareket ettirmek ağrı verici olabilir.

Boyun tutulmasına bitkisel ne iyi gelir?

Kekik Yağı: Kekik yağı oldukça boyun tutulmasına iyi gelen bitkisel çözümler arasında yer alır. Kekik yağını kasılmış boyun kasları için birebir olduğunu unutmayın. Kekik yağını boynunuza masaj olarak yaparak boyun kasılmalarınızı geçirebilirsiniz. Kekik yağı oldukça sağlıklı bir bitkisel yağdır.