10 yaşındaki çocuğun velayeti kime verilir?

İçindekiler:

  1. 10 yaşındaki çocuğun velayeti kime verilir?
  2. 12 yaşındaki kızın velayeti kime verilir?
  3. Kaç yaşından sonra velayet?
  4. Kaç yaşına kadar velayet?
  5. Çocuk velayeti nasıl olur?

10 yaşındaki çocuğun velayeti kime verilir?

Çocuğun velayet hakkı yalnızca anne ve babaya verilmektedir. Anne ve babanın vefat etmesi halinde çocuğun üstün yararı ve menfaatine göre çocuğa vasi atanacaktır.

12 yaşındaki kızın velayeti kime verilir?

Yargıtay, istikrarlı olarak verdiği kararlarda, bu yaşlardaki çocukların velayetinin anneye bırakılmasını hükme bağlamaktadır.

Kaç yaşından sonra velayet?

Türk hukuku uygulaması açısından 6 ile 7 yaşına kadar çocuğun velayeti anneye verilir. Zira çocuğun anne bakımına en çok ihtiyaç duyduğu dönemlerin bu yaşlar arası olduğu bilimsel olarak da kanıtlandı. Bu yaşlar arasındaki bir çocuğun anneden alınarak babaya verilmesi neredeyse imkansızdır.

Kaç yaşına kadar velayet?

3-7 yaş Yaş Arası Çocukların Velayeti 0-3 yaş aralığında olduğu gibi 3-7 yaş aralığında ki çocuk ya da çocukların da anne bakım ve şefkatine muhtaç olduğu kabul edilmektedir. 3-7 yaş aralığında ki çocuk ya da çocukların velayetinin babaya verilmesi için herhangi bir neden olması gerekmektedir.

Çocuk velayeti nasıl olur?

Evlilik dışında doğan çocuğun velayeti kime aittir sorusu da oldukça merak edilmektedir. Çocuk dünyaya geldiğinde ana ve baba evli değilse velayet anaya aittir. Ana küçük, kısıtlı veya ölmüş ya da velayet kendisinden alınmışsa hâkim, çocuğun menfaatine göre, vasi atayabilmekte veya velayeti babaya verebilmektedir.