Yere düşen bebeğe ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Yere düşen bebeğe ne yapmalı?
  2. Bebeğin Bıngıldağı zarar görürse ne olur?
  3. Bıngıldak atması normal mi?
  4. Bebekler ne zaman düşmeden yürür?

Yere düşen bebeğe ne yapmalı?

Bu tür düşmelerde ilk 24 saat çok önemlidir. Düşen bebek ya da çocuk en az 2 saat uyutulmadan gözetim altında tutulmalıdır. Herhangi bir yaralanma, kanama, şuur kaybı ya da havale varsa hemen sağlık ekiplerini arayarak şunları yapın; Havale ya da kusma varsa çocuğunuzun boynunu düz tutarak yan yatırı

Bebeğin Bıngıldağı zarar görürse ne olur?

Bazen kafatasını oluşturan kemikler birbirine normalden erken kaynayıp, bıngıldağı kapatmaktadır. Bu da beyin gelişimini etkileyerek, görme ve işitme sorunlarına, kafa içi basınç artışına, gelişim geriliklerine yol açmaktadır.

Bıngıldak atması normal mi?

Normal bıngıldak ne çok gergin ve şişkin ne de aşırı içe çökük olmamalıdır. Öksürme, ağlama ve kusma sırasında bıngıldakta hafif kabarlık olur ancak daha sonra normale döner. Bazen bıngıldakta nabız atıyor gibi hissedilir, buna pulsasyon denilir. Bıngıldak bebeğin kalp atışıyla hareketlendiği için normaldir.

Bebekler ne zaman düşmeden yürür?

Sağlıklı bebeklerde yürüme yaşı 12-18. aylar arasıdır. Bazı bebekler, 12. aydan da önce yürüyebilirler. Çocuğun yürüme yaşı zekası ile ilgili değildir. Kaba motor hareketlerde bebeklere göre gelişim farklı olabilir.