Yapı kayıt belgesi için nereye başvurulacak?

İçindekiler:

  1. Yapı kayıt belgesi için nereye başvurulacak?
  2. Yapı kayıt belgesi için kimler başvurabilir?
  3. Yapı kayıt belgesini hangi kurum veriyor?
  4. Yapı kayıt belgesi ne işe yarayacak?
  5. Yapı kayıt belgesi nedir?

Yapı kayıt belgesi için nereye başvurulacak?

(2) Yapı Kayıt Belgesi için yapı maliklerinden herhangi birisi veya vekili tarafından, e-Devlet üzerinden Yapı Kayıt Sistemindeki Yapı Kayıt Belgesi formunun doldurulması suretiyle müracaatta bulunulabileceği gibi kurum ve kuruluşlara başvurulmak suretiyle de müracaatta bulunulabilir.

Yapı kayıt belgesi için kimler başvurabilir?

Konut veya ticari yapı malikleri veya bağımsız bölümlerin malikleri başvuru yapabilmektedir. Yatırım harcı ise Yapı Kayıt Belgesi başvurularında ödenen miktar oranındadır. Ve bahsedilen yapının bağımsız bölümlerindeki kat maliklerinin en az yüzde 50'sinin onay vermesi gerekmektedir.

Yapı kayıt belgesini hangi kurum veriyor?

MADDE 6 – (1) Yapı Kayıt Belgesi verilen yapıların malikleri, bu belgenin bir örneğini belediye ve mücavir alan sınırları içinde ilgili belediyesine, bu sınırlar dışında il özel idaresine vermek zorundadır.

Yapı kayıt belgesi ne işe yarayacak?

Yapı Kayıt Belgesi, yapılan bir binanın resmi olarak belirlenen şartlara uygunluğunu gösteren bir belgedir. ... Yapı kayıt almaya hak kazanamayan binalar için kaçak kabul edilmesi ve yıkım kararı alınması öngörülmüş, yıkım kararı iptali için ise yapı kayıt belgesi alınması zorunluluğu getirilmiştir.

Yapı kayıt belgesi nedir?

Yapı Kayıt Belgesi; ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak 17 tarihinden önce yapı- lan bir yapının kayıt altına alınması ve kullanımına yönelik olarak veri- len, imar bakımından ilave bir hak sağlamayan ve kazanılmış hak oluş- turmayan, yapının imar durumu ve ruhsata uygun hale getirilmesi veya ...