Tesbihat nasıl okunur?

İçindekiler:

  1. Tesbihat nasıl okunur?
  2. Tesbihat nasıl yapılır Arapça?
  3. Sabah namazında Tesbih nasıl çekilir?
  4. Teala Şanuhu ne demek?
  5. Parmaklarla tesbihat nasıl çekilir?

Tesbihat nasıl okunur?

Namazı bitirip, sağa ve sola selam verdikten sonra peygamber efendimize salâvat getiriyorsunuz. “Subhanallahi vel hamdu lillahi” cümlesini söyledikten sonra Ayetel Kürsi'yi okuyorsunuz. Sureyi okuduktan sonra sırasıyla 33'er kez “Subhanallah”, “Elhamdülillah” ve “Allahu Ekber” diyerek tesbih çekiyorsunuz.

Tesbihat nasıl yapılır Arapça?

"Allâhü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm, lâ te'huzühu sinetün velâ nevm, lehu mâ fissemâvâti ve ma fil'ard, men zellezi yeşfeu indehu illâ bi'iznih, ya'lemü mâ beyne eydiyhim vemâ halfehüm, velâ yü-hîtûne bi'şey'in min ilmihî illâ bima şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel'ard, velâ yeûdühû hıfzuhümâ ve hüvel aliyyül ...

Sabah namazında Tesbih nasıl çekilir?

Sabah namazı tesbihatı şöyle;
  1. "Allahumme entesselamu ve minkesselam, tebarekte ya zel celali vel ikram."denilir.
  2. "Alâ Rasulina salavat" Anlamı:
  3. "Peygamberimiz üzerine salavat" (getirin) anlamında söylenir.
  4. "Subhanallahi vel hamdu lillahi ve la ilahe illellahu vallahu ekber.
Daha fazla öğe...

Teala Şanuhu ne demek?

Anlamı: "Allah, O'ndan başka ilah yoktur; O, hayydir, kayyumdur. Kendisine ne uyku gelir ne de uyuklama. ... "Rabbil alemiyne teala şanuhu allahu ekber." 33 defa Allahu ekber: Allah en büyüktür.

Parmaklarla tesbihat nasıl çekilir?

Sağ elin baş parmağı sağ elin serçe parmağının alttaki 1. boğumuna getirilir. Bu şekil görselde ki 1 dir. Serçe parmağın alttan ikinci boğumu 2 sayısıdır. Ardından sağ elin baş parmağı yüzük parmağının alttan 1. boğumuna getirilir bu 3 sayısıdır.