Antidepresan yan etkileri geçer mi?

İçindekiler:

  1. Antidepresan yan etkileri geçer mi?
  2. Antidepresanların yan etkileri ne kadar sürer?
  3. Antidepresan kaç ay kullanılır?
  4. Antidepresanlar kişiliği etkiler mi?
  5. Depresyon ilaçları ömür boyu kullanılır mı?
  6. Psikolojik ilaçlar ne kadar süre kullanılır?

Antidepresan yan etkileri geçer mi?

Farklı antidepresanların farklı yan etkileri vardır. Yan etkilerin pek çoğu bir haftalık kullanımdan sonra ortadan kalkar. Yan etkiler çok şiddetliyse hekime bilgi vermek gerekir.

Antidepresanların yan etkileri ne kadar sürer?

Antidepresanların iyileştirici etkisi, antidepresan kullanımını izleyen 2-6 haftada ortaya çıkarken yan etkiler kullanımdan hemen sonra ortaya çıkmaya başlar. Yan etkiler korkutucu olsa bile sabırlı davranarak antidepresanın olumlu etkisini görmek için beklemek gerekir.

Antidepresan kaç ay kullanılır?

Antidepresan tedavisinin erken ve ani bir şekilde bırakılması depresyonun tekrar yaşanma riskini arttırır. Depresyonun tekrarlanmasını engellemek için antidepresanların ilk depresif epizoddan itibaren 4-9 ay boyunca kullanılması gerekir. Duruma bağlı olarak ilaç kullanımının 9 aydan uzun sürmesi gerekebilir.

Antidepresanlar kişiliği etkiler mi?

Antidepresan tedavisinde de aynı durum geçerlidir. Antidepresan ilaçlar kişiliği değiştirmez. Ama bu ilaçlar mizaç üzerinde olumlu etkiler yaparak depresyonu, kaygıları yatıştırarak anksiyete ve paniği düzeltebilir. Hatta ruhsal rahatlamaya bağlı olarak stresin ortaya çıkardığı bedensel belirtileri de düzeltebilir.

Depresyon ilaçları ömür boyu kullanılır mı?

Sonuç olarak psikiyatrik hastalıklar ömür boyu süren hastalıklar değildir. Bu nedenle tedavileri de ömür boyu değildir. Kısa dönem ilaç tedavilerinin psikoterapiler ile desteklenmesi hem tedavi sürecini kısaltmakta hem de iyilik sürecini uzatmaktadır.

Psikolojik ilaçlar ne kadar süre kullanılır?

Bir diğer önemli kuralda: TEDAVİ DOZUNDA VE TEDAVİ SÜRESİNCE(YETERLİ SÜRE) İLAÇ KULLANILMALI! Bir ilacın iyi gelip gelmediği ,tedavi dozunda kullanılmak koşuluyla, en aşağı iki ay süresince kullanılmasıyla anlaşılır. İlaçlar zaten iki üç haftada ancak etki etmeye başlar.