Ayak ağrısı sebepleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Ayak ağrısı sebepleri nelerdir?
  2. Bacaktaki kemikler neden ağrır?
  3. Ayaklarım çok ağrıyor ne yapmam lazım?
  4. Ayak tabanı ağrısı ve yanması hangi doktora gidilir?

Ayak ağrısı sebepleri nelerdir?

Kemikler, bağdokular, lifler, kaslar, topuk kemiği, ayak tırnak yatakları, sinirler, kan damarları veya cilt ayak ağrısına neden olabilir. Ayak ağrısının nedeni bölgeye göre ve en yaygın ayak ağrısı türlerine göre daraltılabilir. Plantar fasiit en yaygın topuk ağrısı sebebidir.

Bacaktaki kemikler neden ağrır?

Kas spazmı olarak da adlandırılan bu durum, kas yorgunluğuna, vücudun susuz kalmasına ve dengesiz beslenmeye bağlı olarak ortaya çıkar. Bunun yanı sıra bel fıtığı nedeniyle de bacak ağrısı hissedilebilir. Bacak ağrısı nedenleri arasında travma, gebelik ve çocukluk döneminde görülen büyüme atakları da bulunur.

Ayaklarım çok ağrıyor ne yapmam lazım?

*Ayakları önce ılık suyun içinde dinlendirin. Daha sonra soğuk suyun bulunduğu kabın içine sokun. Bu ayaklarda şok etkisi yaratacağından, ayakların rahatlamasını sağlayacaktır. *Ayakların 10 dakika kadar kalp seviyesinden yukarıda tutulması kan dolaşımına olumlu etki yapacaktır.

Ayak tabanı ağrısı ve yanması hangi doktora gidilir?

Ayak tabanı yanması problemleriniz için nöroloji veya endokrinoloji (metabolizma hastalıkları uzmanı) bölümüne başvurmanız gerekmektedir.