Alerji atağı nedir?

İçindekiler:

  1. Alerji atağı nedir?
  2. Alerji için ne yapmalı?
  3. Alerjiden ölen var mı?
  4. Alerji vücudu nasıl etkiler?
  5. Alerjik reaksiyon öldürür mü?

Alerji atağı nedir?

Çeşitli alerjen maddelerin vücuttaki bağışıklık sistemini alarma geçirmesi sonucunda nefes almada zorlanma, hapşırma, öksürme; burun kaşıntısı, burun tıkanıklığı ve akıntısı, gözlerde kaşınma, sulanma, kızarma, şişme; deride kaşıntı, kızarıklık, kabarıklık gibi istenmeyen sonuçlara yol açabilmektedir.

Alerji için ne yapmalı?

Hekim kontrolünde ilaç uygulanarak acilen adrenalin uygulanmalıdır. Yanı sıra duruma göre hastaya sıvı ve oksijen de verilebilmektedir. Çocuklarda alerjik durumlar eşlik ettiğinde H-1 antagonist tedavisi de uygulanmaktadır. Anafilaksi hastaları mutlaka tedavi sonrası bir süre izlenmelidir.

Alerjiden ölen var mı?

Halk arasında “şok” olarak bilinen anafilaksi, gıda, ilaç, kauçuk, böcek, çayır ya da farklı nedenlere bağlı ortaya çıkan alerjik reaksiyonlar sonrasında, nefes almada güçlük ve bilinç kaybıyla birlikte ölümle sonuçlanabilir.

Alerji vücudu nasıl etkiler?

Gıda alerjisi ise ağızda karıncalanma, boğazın, dilin, dudakların veya yüzün şişmesi, kurdeşen ya da anafilaksi şeklinde belirtilere ve semptomlara sahiptir. İlaç alerjisi ise kurdeşene, ciltte kaşıntıya ve döküntüye, yüz şişmesine, nefes darlığına veya anafilaksiye neden olabilir.

Alerjik reaksiyon öldürür mü?

Dr. Murat Ünal, alerjisi olan hastaların çok dikkatli olması gerektiğini ifade ederek, "Alerji öldürebilir. Özellikle çok yoğun o alerjiye maruz kalırsanız vücudunuz aşırı bir reaksiyon gösterebilir. Bu aşırı reaksiyon hem alerjik rinit gibi görülürken beraberinde hasta astım krizine girip ölebilir" dedi.