Basur kadınlarda olur mu?

İçindekiler:

  1. Basur kadınlarda olur mu?
  2. Hemoroid neden meydana gelir?
  3. Boğulmuş basur nasıl anlaşılır?
  4. Hemoroid evreleri nasıl anlaşılır?

Basur kadınlarda olur mu?

Hemoroid, hemen hemen herkesin hayatının bir döneminde karşılaşılabileceği, iyi huylu ancak hayat kalitesini ve sosyal ilişkilerini de oldukça düşüren bir hastalık… Kadınlarda erkeklere göre daha sık görülen hastalık, doğum veya hareketsiz bir yaşam nedeniyle ortaya çıkabiliyor.

Hemoroid neden meydana gelir?

Dış Hemoroid (Eksternal Hemoroidal Hastalık) Nedenleri Nelerdir? Kesin nedeni bilinmemekle birlikte insanın, diğer canlılardan farklı olarak ayakta dik durması, anüsteki (makattaki) venlere büyük bir basınç ve hacimde kan dolmasına neden olmaktadır. Bu da hastalığın gelişmesini kolaylaştıran bir etkendir.

Boğulmuş basur nasıl anlaşılır?

Halk arasında bu durum boğulmuş basur olarak da bilinir. Makat bölgesinde sert ve ağrılı şişlik şeklinde kendini gösterir. Makatta yanma, kaşıntı, sızlama ve kanama gibi şikayetler ortaya çıkar.

Hemoroid evreleri nasıl anlaşılır?

İç Hemoroid Evreleri Nelerdir? Evre I: Genellikle kanar ama anal kanaldan dışarı sarkmaz. Evre II: Ikınma veya gayta yapma esnasında anal kanaldan sarksa da kendiliğinden eski pozisyonuna çıkar. Evre III: Kendiliğinden veya ıkınma ile anal kanaldan dışarı sarkar ve eski pozisyonuna ancak parmak yardımı gerektirir.