Aferin Sinüs neye iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Aferin Sinüs neye iyi gelir?
  2. Aferin nedir ne işe yarar?
  3. Aferin sinüs ne zaman içilir?
  4. Aferin sinüs günde kaç kez?
  5. Aferin sinüs günde kaç kez kullanılır?
  6. Aferin kaç saatte bir verilmeli?
  7. Aferin forte 650 mg kaç yaşında kullanılır?
  8. Aferin forte tablet kaç saatte bir alınır?

Aferin Sinüs neye iyi gelir?

Aferin, soğuk algınlığı, öksürük, nezle gibi sorunların tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Hapşırma, burun ve boğazda kaşıntı gibi alerjik reaksiyonları da dindirebilir. Reçete edilen dozda kullanılması gerekir. Uyku hali, baş ağrısı, bulantı-kusma ve kabızlık gibi hafif yan etkiler görülebilir.

Aferin nedir ne işe yarar?

Aferin ilaç, öksürük ve soğuk algınlığı tedavisinde kullanılan parasetamol ve klorfeniramin etken maddeli reçeteli bir ilaçtır. Etkin maddelerinden parasetamol ağrı kesici ve ateş düşürücü; klorfeniramin maleat ise alerji önleyici etkiye sahiptir. Kapsül, şurup ve toz formları vardır.

Aferin sinüs ne zaman içilir?

3. A-FERİN SİNÜS nasıl kullanılır? Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar: 12 yaş ve üzerindeki çocuklar ve erişkinler: 6 saat arayla 1 tablet önerilir. 24 saatte 4 tablet aşılmamalıdır.

Aferin sinüs günde kaç kez?

12 yaş ve üzerindeki çocuklar ve erişkinler: 6 saat arayla 1 tablet önerilir. 24 saatte 4 tablet aşılmamalıdır. Uygulama yolu ve metodu: A-FERİN SİNÜS sadece ağızdan kullanım içindir.

Aferin sinüs günde kaç kez kullanılır?

12 yaş ve üzerindeki çocuklar ve erişkinler: 6 saat arayla 1 tablet önerilir. 24 saatte 4 tablet aşılmamalıdır. Uygulama yolu ve metodu: A-FERİN SİNÜS sadece ağızdan kullanım içindir.

Aferin kaç saatte bir verilmeli?

3 ay-1 yaş: Günde 4-6 saat ara ile 1/4 ölçek (1.25 mL) 1-2 yaş: Günde 4-6 saat ara ile 1/2 ölçek (2.5 mL) 2-6 yaş: Günde 4-6 saat ara ile 1 ölçek (5 mL) 6-12 yaş : Günde 4-6 saat ara ile 2 ölçek (10 mL) Hekim tavsiyesi olmadan günde 6 defadan fazla kullanılmamalıdır. 3 yaşının altındaki çocuklarda hekim kontrolünde ...

Aferin forte 650 mg kaç yaşında kullanılır?

Değişik yaş grupları: Çocuklarda kullanımı: Bir doktorun önerisiyle olmadıkça 12 yaşından küçük çocuklara verilmemelidir. Yaşlılarda kullanımı: Sağlıklı, hareketli yaşlılarda normal yetişkin dozu uygundur, fakat zayıf, hareketsiz yaşlılarda doz ve dozlam sıklığı azaltılmalıdır.

Aferin forte tablet kaç saatte bir alınır?

Önerilen kullanım altı saat ara ile tablet tüketilmesidir. Fazla doz aldığınız zaman mutlaka doktorunuza başvurmanız gerekir. Alınacak doz unutulduğunda bir sonraki alımda 2 doz alım yapılmaması önerilir. Aferin forte diğer ilaçlarla kullanımını doktorunuz önermediği sürece kullanmayınız.