Atatürk'ün kaç sözü vardır?

İçindekiler:

  1. Atatürk'ün kaç sözü vardır?
  2. Sağlam ruh sağlam vücutta bulunur kimin sözü?
  3. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur doğru mu?
  4. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur ne zaman söyledi?
  5. Atamız istikbal göklerdedir sözüyle ne anlatmak istemiştir?
  6. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur atasözü mü özdeyiş mi?

Atatürk'ün kaç sözü vardır?

Mustafa Kemal Atatürk'ün Söylediği 75 Söz | Atatürk Sözleri ve Anlamları

Sağlam ruh sağlam vücutta bulunur kimin sözü?

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün her yaştaki insana ve özellikle gençlere tavsiye olarak verdiği bu sözü, spor yapan kişinin zihinsel olarak da sağlıklı olacağını anlatıyor.

Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur doğru mu?

Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur sözünü atalarımız boşuna söylememişlerdir.” Gerçekte, Atatürk bu sözü kendisi söylememiştir. Bu doğrudur, ancak bir atasözü olan “Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur” sözüne sahip çıkmıştır.

Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur ne zaman söyledi?

Ama bu bilgiyi pek kullandığımız söylenemez. Sadece Atatürk'ün söylediği 'Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur' sözünü hatırlıyoruz." Yonca Tokbaş'ın Hürriyet Gazetesi'nde yayınlanan tarihli “Cem Demir'in Listesi” başlıklı yazısından: "Boşuna dememiş Atatürk: “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur” diye…"

Atamız istikbal göklerdedir sözüyle ne anlatmak istemiştir?

Atatürk, en önemli özelliklerinden biri olan ileri görüşlülüğü sayesinde, o dönemde pek çok kişinin farkında olmadığı bazı gerçekleri sezmiş,“İstikbal göklerdedir. Göklerini koruyamayan uluslar, yarınlarından asla emin olamazlar” sözü ile havacılığın ne kadar önemli olduğunun altını çizmiştir.

Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur atasözü mü özdeyiş mi?

Gerçekten de Büyük Atatürk, "Sağlam kafa, sağam vücutta bulunur" sözünü söylememiştir. Ancak bakın ne söylemiştir. "Esas olan bütün yaştaki Türkler için beden eğitimi sağlamaktır. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur sözünü atalarımız boşuna söylememişlerdir." (1937, bkz.