2021 işsizlik maaşı verilecek mi?

İçindekiler:

  1. 2021 işsizlik maaşı verilecek mi?
  2. İşsizlik maaşı internet başvurusu nasıl yapılır?
  3. Işe başlayınca Işkura bildirmek gerekir mi?
  4. Kalan işsizlik ödeneği yeniden alınabilir mi?
  5. İŞKUR işsizlik maaşı nasıl kesilir?

2021 işsizlik maaşı verilecek mi?

İşsizlik maaşı da merak edilen ücretlerden biri. Buna göre 2021 yılında alınabilecek en düşük işsizlik maaşı bin 420 lira, en yüksek işsizlik maaşı ise lira oldu. İşsizlik maaşı hesaplamasında bir kişinin alabileceği en düşük işsizlik maaşı brüt asgari ücretin yüzde 40'ının altında olamaz.

İşsizlik maaşı internet başvurusu nasıl yapılır?

Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine başvurmak gerekmektedir. Başvuru, İŞKUR birimine şahsen gelerek veya elektronik ortamda www.iskur.gov.tr adresinden yapılabilir.

Işe başlayınca Işkura bildirmek gerekir mi?

İşsizlik ödeneği alırken gelir getirici bir işte çalışmaya başlayanların (bir gün dahi olsa) işe girdiği tarihi takip eden günden başlayarak 15 gün içinde en yakın İŞKUR birimine bilgi vermeleri gerekmektedir.

Kalan işsizlik ödeneği yeniden alınabilir mi?

Bunlardan ilki sigortalı işsiz, maaş aldığı sırada işe girmesi durumunda kanunun ön gördüğü şartlar yerine getirilmeden (son gün ve çıkartılması) tekrardan işsiz kalması durumunda hak etmiş olduğu işsizlik maaşı kaldığı yerden devam eder ve bu süre doluncaya kadar almaya devam ederler.

İŞKUR işsizlik maaşı nasıl kesilir?

Eğitimi kabul etmesine karşın devam etmeyen, Haklı bir nedene dayanmaksızın İş-Kur tarafından yapılan çağrıları zamanında cevaplamayan, istenilen bilgi ve belgeleri öngörülen süre içinde vermeyen, kişilerin işsizlik maaşları kesilir.