Arı peteğinin hammaddesi nedir?

İçindekiler:

  1. Arı peteğinin hammaddesi nedir?
  2. Arı mumu nasıl yapılır?
  3. Doğal balmumu nedir?
  4. Balmumu nasıl kokar?
  5. Evde mum yakmak ne işe yarar?
  6. Balmumu hangi hastalığa iyi gelir?
  7. Arı peteği nasıl yapılır?
  8. Balmumunun ana maddesi nedir?
  9. Saf balmumu nedir?

Arı peteğinin hammaddesi nedir?

Balmumu dediğimiz zaman ilk aklımıza gelen arı peteği olmaktadır. Bildiğiniz ve gördüğümüz genel peteğin ham maddesi aslında balmumu olmaktadır.

Arı mumu nasıl yapılır?

Arıların, 1 kg. balmumu üretebilmek için, 6-10 kg. bal yemeleri gerekmektedir! Arılar, balmumu elde etmek için, önce bal yerler, daha sonra 35 °C de, zincir şeklinde salkım oluşturarak, mum salgılarlar. Yüzeyde toplanan balmumu alınır.

Doğal balmumu nedir?

Arıların peteklerini üretmek amacıyla karın halkalarında yer alan balmumu bezlerinden salgıladıkları yumuşak sarı veya daha koyu maddedir. Ayrıca sanayide hazırlanan maddeye de balmumu denir. Katı veya sıvı formda bal mumu cilaları satılır. Balmumu, içeriğinde üç yüzü aşkım madde barındıran kompleks bir yapıdır.

Balmumu nasıl kokar?

Balmumunun Kimyasal Yapısı Artan sıcaklıklarda yoğrulabilir ve şekillendirilebilir.Sarı bal mumu bal gibi kokar.Tadı hafif baharatlı olarak tarif edilebilir.

Evde mum yakmak ne işe yarar?

Mum yakmak da yöntemlerden biridir ve önerilebilecek son derece güçlü ve basit bir enerji yükseltme aracıdır. Mum yakmak ne işe yarar, mekanın enerjisini temizler, frekansını yükseltir. Mum yakmak başlatıcıdır, mum yakmak arındırıcıdır.

Balmumu hangi hastalığa iyi gelir?

Balmumu genel olarak pişik, sedef hastalığı ve de egzama tedavisinde kullanılmaktadır. Balmumu kişilerin cildi nemlendirmesinin harika bir yolu olmaktadır. Genellikle cilt bakım ürünleri ve kozmetik ürünleri yapımında balmumu bulunur. Pürüzlü, kuru ya da çatlamış ciltlerin korunmasına ve de onarılmasına destek olur.

Arı peteği nasıl yapılır?

Arılar petek yaparken çok kalabalık olurlar, çünkü birbirlerine kenetlenerek balmumu için yeterli sıcaklığı sağlamaya çalışırlar. Yeterli sıcaklık sağlandığında balmumu salgılanır. Ürettikleri balmumu ile binlerce altıgen hücre üretir ve ürettikleri hücreleri birleştirerek petekleri oluştururlar.

Balmumunun ana maddesi nedir?

Balmumu; molekül ağırlığı yüksek, doymuş veya doymamış bazı asitler, alkol ve ester karışımıdır. Bunlar alkali esterler (%72), serbest yağ asitleri (%14), hidrokarbonlar (%11), serbest alkoller (%1) ve bilinmeyen maddelerdir (%2).

Saf balmumu nedir?

Balmumu, 2-3 haftalık genç işçi arıların son 4 çift karın halkalarındaki mum salgı bezlerince salgılanan, karın halkaları arasından çıkarken hava ile teması sonucu katılaşarak pulcuk haline geçen, salgılandığı anda beyaz renkte olan ve daha sonra koyulaşan bir arı ürünüdür.