Tork gücü ne kadar olmalı?

İçindekiler:

  1. Tork gücü ne kadar olmalı?
  2. 1 beygir gücü ne kadar?
  3. Tork aralığı nedir?
  4. Tork fazla olursa ne olur?
  5. Beygir kime denir?

Tork gücü ne kadar olmalı?

Aracın motor gücü; hızlanma isteniyorsa beygir gücü, çekiş gücü isteniyorsa da tork yönünden değerlendirilmelidir. Şehir içi kullanım için 90 beygir gücü ve üstü yeterlidir. Çekiş gücü açısından ideal bir binek araç isteniyorsa da 200 Nm'den yüksek tork değerlerine sahip modeller değerlendirilmelidir.

1 beygir gücü ne kadar?

Beygir gücü, 75 kg ağırlığındaki bir yükün, 1 saniye içinde 1 metre hareket ettirilmesi için ihtiyaç duyulan güç miktarıdır. Gerçek bir beygirin 1 saniye içinde 1 metre ileriye doğru hareket ettirdiği yük miktarı, ortalama 50 kilogramdır.

Tork aralığı nedir?

Düşük devirde çekiş gücünün yüksek olması nedeniyle dizel motorlar ticari kullanımlar için daha uygundur. İdeal tork değerleri benzinli araçlarda 20 dk/nm, dizel araçlarda ise 15 dk/nm arasındadır.

Tork fazla olursa ne olur?

Bir aracın çekiş kuvvetinin yüksek olması, tork kuvvetinin yüksek olması anlamına gelir ve bu durum aracın çok ağır malzemeleri bile rahatlıkla taşıyabileceğini gösterir. ... Döndürme kuvveti anlamına gelen tork gücü, aracın motorunda yer alan krank milinin bir dakika içinde sağladığı dönüş sayısıdır.

Beygir kime denir?

BEYGİR: Yumurtaları alınmış ata denir. KATIR: Erkek eşek ile dişi atın çiftleşmesinden doğan ata denir.