Okey atmak kaç puan?

İçindekiler:

  1. Okey atmak kaç puan?
  2. Yanlışlıkla okey atılırsa kim alır?
  3. 101 de okey atmak kaç puan?
  4. Renkli okey kaç puan?
  5. Okey vurunca kaç düşer?
  6. 101 okeyde elinde okey kalırsa ne olur?
  7. 101 okeyde puanlama nasıl yapılır?
  8. 101 de okey elinde kalırsa ne olur?
  9. Yere atılan okey alınır mı?
  10. 101 okeyde en fazla kaç sayı açılır?

Okey atmak kaç puan?

Eğer oyuncu Okey taşını atarsa -2 ceza puanı alır.

Yanlışlıkla okey atılırsa kim alır?

Yanlışlıkla okey taşı atıldığında, sırası gelen rakip taşı alabilir. Ancak rakibin taşı kendisinin fark etmesi ve alması gerekir. Başkaları tarafından bildirilen ve bu nedenle alınan okey taşı geri verilir.

101 de okey atmak kaç puan?

Oyunu bitiren oyuncu -202 puan alır . Eğer diğer oyuncular elini açmışsa istekasında kalan sayıları ceza puanı olarak hesaplarına yazılır ama elini açmamışsa 404 ceza puanı alırlar. Eğer oyunculardan biri çifte gitmişse tur sonunda açmış olduğu eller oyun sonunda puan olarak çift yazılır.

Renkli okey kaç puan?

Bütün taşlar aynı renkte ve 1'den 13'e kadar sıralı ise sıralı renk yapılmıştır. Bu durumda puanlar ne olursa olsun hepsi sıfıra düşülür ve oyun biter. Bu bitiş türünde ise bütün taşlar aynı renkte ve sıralı bir biçimdedir ama bazı taşlar 2'şer tane olduğundan sırasız renk yapılmıştır ve 8 puan değerindedir.

Okey vurunca kaç düşer?

Bir oyuncu okey atarak biterse diğer oyuncuların cezaları 2 katına çıkacaktır. Bu durumda açmayan oyuncular 404, açan oyuncular ise ellerindeki sayıların 2 katı ceza yerler. (Çift açmış olanlar 4 katı ceza yer) Eli okey atarak bitiren oyuncudan 202 puan ceza silinir.

101 okeyde elinde okey kalırsa ne olur?

Elinde okey kalan oyuncuya 101 puan ceza yazılır.

101 okeyde puanlama nasıl yapılır?

Okey 101 dört oyuncu ile birden fazla turda oynanır. Bu oyunda amaç mümkün olduğu kadar az puanla oyunu bitirmektir. Tüm turlar sonunda en az puana sahip olan oyuncu oyunun galibidir. Puanlar elde kalan taşların üzerindeki sayılar ile belirlenir (örnek: bir kırmızı 3 = üç puan, bir siyah 11 = 11 puan).

101 de okey elinde kalırsa ne olur?

Elinde okey kalan oyuncuya 101 puan ceza yazılır.

Yere atılan okey alınır mı?

Okey her zaman işler olacağı için yanlışlıkla okeyi atan oyuncu da ceza alır. Yere taş açılmamış olsa bile okey taşını yere atan oyuncu 101 ceza puanı alır. Yere atılan işlek taş diğer oyuncu tarafından alınabilir.

101 okeyde en fazla kaç sayı açılır?

İlk oyuncu 101 sayı veya 5 çift ile elini açabilir. Ancak ondan sonra elini açacak her oyuncu bir önceki oyuncudan 1 fazla toplam sayıya sahip olmak zorundadır. Örneğin bir oyuncu 102 sayı ile açtıktan sonra, ondan sonra elini açacak oyuncunun artık 101 değil, 103 sayısını yakalaması gereklidir.