Su hasarı olan araba alınır mı?

İçindekiler:

  1. Su hasarı olan araba alınır mı?
  2. Hasar kaydı sildirme nasıl yapılır?
  3. Motorda hasar kaydı nedir?
  4. Su Hasarlı ne demek?
  5. Hasar kaydı Sildirilir mi?
  6. Tramer silinir mi?
  7. Kısmi su hasarlı ne demek?
  8. Hasar Kaydı sel ne demek?
  9. Araba suyun icine girerse ne olur?
  10. Ağır hasarlı kayıtlı araç muayeneden geçer mi?

Su hasarı olan araba alınır mı?

Sel Hasarlı Araç Alınır mı? Sel hasarlı bir aracı incelediğinizde sorunsuz çalışabilir. Sanki hiçbir sorunu yokmuş gibi görünebilir ve almak isteyebilirsiniz. Ancak suyun neden olduğu hasar, aracın ömrü boyunca size sorun çıkartacaktır.

Hasar kaydı sildirme nasıl yapılır?

Araç Hasar Kaydı Nasıl Silinir?
  1. SBM'nin ilgili itiraz sayfasına girin.
  2. Cep telefonu numaranızı, aracın plakasını ve şase numarasını girin.
  3. Silinmesini talep ettiğiniz hasar tarihini belirtin.
  4. Açıklama kısmına hasarın neden silinmesi gerektiğini açık bir şekilde yazın.

Motorda hasar kaydı nedir?

Hasar kayıtları aracın ufak çaplı kaza ve tamir işlemlerini içeren bir kayıttır. Bu hasarlar, hasar geçmişinde hasar kaydı olarak görünür ancak tam hasar almamış yani pert olmamış aracın parçası zarar görmüş ve değiştirilmiş ise hasar kaydında görünmek durumundadır.

Su Hasarlı ne demek?

Sel hasarlı araçlar kaza sonucu su altında kalmış veya sel felaketinden etkilenerek belirli kısımlarına su alan ve maddi hasar meydana gelen araçlardır. Özellikle yağışın yoğun olduğu bölgelerde zaman zaman karşılaştığımız sel felaketlerinden sonra birçok araç bu olaydan etkilenmektedir.

Hasar kaydı Sildirilir mi?

Öncelikle aracınızın net bir şekilde hasar kaydı varsa ve bu konuda bir yanlışlık yoksa aracın hasar kaydının silinmesi söz konusu olmaz. Araca dair bulunan ve herhangi bir yanlışlık içermeyen hasar kayıtları kesinlikle sistemden silinmez.

Tramer silinir mi?

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi nezdinde tutulan TRAMER bilgilerinin silinmesi yasal olarak mümkün değil. Kazaya karışan araca ilişkin kaza tarihi, kaza sonucu oluşan hasar, hangi parçaların değiştiğine ilişkin bilgiler TRAMER'de kayıtlı bulunuyor.

Kısmi su hasarlı ne demek?

Sel hasarlı araçlar kaza sonucu su altında kalmış veya sel felaketinden etkilenerek belirli kısımlarına su alan ve maddi hasar meydana gelen araçlardır. Özellikle yağışın yoğun olduğu bölgelerde zaman zaman karşılaştığımız sel felaketlerinden sonra birçok araç bu olaydan etkilenmektedir.

Hasar Kaydı sel ne demek?

Bunun nedeni ise sel sularında kalmış olan bir aracın elektronik aksamında ciddi sıkıntıların meydana gelecek olmasındandır. Ancak burada bazı araçların elektronik aksamına kadar herhangi bir sıvı temas etmemesi durumunda da sel ya da su hasarlı kaydı oluşturulmaktadır.

Araba suyun icine girerse ne olur?

Yakıt Sistemine Su Girerse Motoru Çalıştırmayın! Böyle bir durumda motorun çalıştırılamaması ya da çalışsa bile düşük performans sergilemesi söz konusu olacaktır. Yakıt sisteminin boşaltılmasından ve doldurulmasından sonra bile, yakıt sistemindeki korozyon nedeniyle aracın performansı yavaş yavaş düşebilir.

Ağır hasarlı kayıtlı araç muayeneden geçer mi?

Bu durumdaki araçlar için hurda belgesi alınıyor, trafikten çekiliyor, parçalanmaya gidiyor. Ağır hasarlı araçlar ki, buna çekme belgeli araç deniyor- ise onarılıp, araç muayene istasyonlarında (TÜVTÜRK) muayeneden geçtikten sonra trafiğe çıkabiliyor.