Casual tarzı nedir?

İçindekiler:

  1. Casual tarzı nedir?
  2. Business giyim ne demek?
  3. Smart casual tarzı nedir?
  4. Slim fit casual pantolon ne demek?
  5. Casual Jeans ne demek?
  6. Formal giyim ne demek?
  7. Smart casual dress code ne demek?
  8. Beyzik elbise ne demek?
  9. Over SAYZ giyim ne demek?
  10. Oversıze ne demek?

Casual tarzı nedir?

Kelime anlamı günlük olan casual, giyimde karşımıza business casual ve smart casual olarak çıkmaktadır. ... Günün stresinde, koşuşturmasında ve yoğunluğunda hem kendinizi rahat hissetmenizi hem de şık görünmenizi sağlayacak parçaları bir araya getirerek oluşturulan giyim tarzına casual giyim denilmektedir.

Business giyim ne demek?

Yani, klasik takım elbiselerin ve resmi giyimdeki klasik renklerin önüne geçen “business casual” giyim tarzı, yalnızca gömlek ve pantolon tercih etmeniz ya da alışılmışın dışında renklere sahip takım elbiseleri giymeniz şeklinde yorumlanabilir.

Smart casual tarzı nedir?

Smart casual giyimi "gösterişli ama rahat kıyafetler" olarak tanımlanan, günün stresinde, koşuşturmasında ve yoğunluğunda hem kendinizi rahat hissetmenizi hem de şık görünmenizi sağlayacak parçaları bir araya getirerek oluşturulan giyim tarzı olarak anılmaktadır.

Slim fit casual pantolon ne demek?

Slim Fit "dar kesim" anlamına gelmektedir. Giyildiğinde vücudunuza oturan üst bedenlerde bel ve kol kısmı, pantolonlarda kalça ve baldır kısmını saran kıyafetler slim fit kıyafetlerdir. Duyduğumuzda slim fit gömlek ne demek veya slim fit pantolon ne demek sorusuna takılmayacağız.

Casual Jeans ne demek?

Akıllı Casual Tarzı: Zarif ve günlük detayların birleştirilerek oluşturulduğu tarzdır. ... Sokak Casual Tarzı: Rahat tarzlardan biri olduğu için sokakta da tercih edilen denim giysi, kot ve gömlek kombinleri kullanabilirsiniz.

Formal giyim ne demek?

FORMAL (WHITE TIE) Akşam davetlerinde giyilen şık kıyafetlerdir. Kadınlar: Diz hizasından daha kısa olmayan koyu renk elbiseler ve topuklu ayakkabılar. Erkekler: Koyu renk takım elbise, kravat, uzun konçlu koyu renk çorap ve kösele ayakkabı.

Smart casual dress code ne demek?

Smart casual, kıyafetin teknolojiyle uyumlanması, casual ise şık ve rahat giyinmek demek. Smart casual içerisinde moda anlayışınızı da katabileceğiniz bir olgu. Takılar, kumaş pantolon ve ipek gömlekler, bununla uyan yemek ya da kravatlar, uyumlu deri aksesuarlar, elbise, ayakkabı hatta botlar bunun bir karşılığı.

Beyzik elbise ne demek?

Basic parçaların mevsimi yoktur. Her kıyafetle, yaz-kış, evde, sokakta her daim rahatlıkla giyebileceğiniz tarzda olan parçalardır. En önemli özellikleri çok kaliteli kumaş yapısına sahip olmalarıdır. Bu parçalar, düz, desensiz bir modelden oluşmaktadır.

Over SAYZ giyim ne demek?

Oversize=Büyük beden kıyafetler demektir. Kendi bedeninizden büyük alınan kıyafetlerle oluşturulan kombinlere oversize tarz denir. Bu akımın temeli aslında rahat hissetmeye dayanır.

Oversıze ne demek?

Oversize Türkçe karşılığı normal bedeninden büyük demektir. Bir oversize giyim ürünün yazan bedeni örneğin M ise kalıbı XL kadar geniş olabilir.