Ses kısılmasına neden olan şeyler?

İçindekiler:

  1. Ses kısılmasına neden olan şeyler?
  2. Ses kısıklığı neden düzelmez?
  3. Uzun süre ses kısıklığı neden olur?
  4. Boğazda yanma Ses kısıklığı neden olur?

Ses kısılmasına neden olan şeyler?

Ses kısıklığına; grip, nezle, soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu rahatsızlıkları, midedeki asitli içeriğin boğazı tahrişine neden olan reflü gibi hastalıklar, sigara kullanımı ya da pasif içicilik, kafein içeren içecekler veya alkollü içeceklerin tüketilmesi, çığlık, uzun süreli yüksek desibelli şarkılar söylemek ve ...

Ses kısıklığı neden düzelmez?

Sigara, gırtlak ve boğaz kanserlerinin gelişmesinde önemli bir risk faktörü olduğundan düzelmeyen ses kısıklığı olan ve sigara içen kişilerin bir kulak burun boğaz hastalıkları uzmanına muayene olmaları gerekir. Ses kısıklığının daha nadir nedenleri arasında alerji, guatr ve sinir sistemi hastalıkları sayılabilir.

Uzun süre ses kısıklığı neden olur?

Ses kısıklığı birçok nedene bağlı Enfeksiyon, alerji, sigara, reflü, öksürük, yüksek ses ile konuşma gibi etkenler ses kısıklığına neden olabilir. Guatr, kalp ve göğüs cerrahisi gibi ameliyatlar sonrası ses kısıklığının gelişmesi kaçınılmazdır.

Boğazda yanma Ses kısıklığı neden olur?

Reflü: Reflü, ses kısıklığına neden olan önemli bir etken. Reflü sırasında mide asidi yemek borusundan çıkarak boğaza ulaşır. Gırtlağa gelen mide asidi ses tellerini tahriş ederek ses kısıklığına neden olur. Özellikle geç saatte yemek yiyip yatanlarda reflü sorunu, boğazda yanma ve ses kısıklığını beraberinde getirir.