Başhekim olmak için ne okunur?

İçindekiler:

  1. Başhekim olmak için ne okunur?
  2. Prof Dr Yıldıray Çete kimdir?
  3. Başhekim Yardımcısı nedir?
  4. Başhekim asistanı ne iş yapar?
  5. Kimler başhekim olur?
  6. Bir başhekim ne kadar maaş alır?
  7. Öğretim üyeleri ne kadar maaş alıyor?
  8. En genç kaç yaşında doçent olunur?

Başhekim olmak için ne okunur?

Başhekim Olması Gereken Özellikler Başhekim olmak için ilk olarak üniversitelerin 6 yıllık eğitim veren tıp bölümünden mezun olmak gerekir. Doktorlar daha sonra uzman hekim olmak için TUS'tan (Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı), aldığı puana göre branşını seçer.

Prof Dr Yıldıray Çete kimdir?

Yıldıray ÇETE, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Başhek. ... Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, 11. ve 12. dönem TATD Yönetim Kurulu Başkanı ve 2017'den bu yana TATD Onursal Başkanı Sayın Prof. Dr. Yıldıray ÇETE, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Başhekimlik görevine atanmıştır.

Başhekim Yardımcısı nedir?

Görev Tanımı Maddesine göre Başhekim Yardımcıları; Başhekimin görev alanıyla ilgili iş ve işlemler hususunda vereceği görevleri yerine getirmekle yükümlü ve başhekime karşı sorumludur. Görevlerin usulüne uygun, zamanında ve düzenli olarak yürütülmesinde başhekime yardımcı olur.

Başhekim asistanı ne iş yapar?

Başhekimliğe ait raporların kayıt altında tutulması, bölüm içi ve bölüm haricindeki haberleşme ağının sağlanması, hastalara ait belge, bilgi ve dokümanlar arasında başhekimin onayını gerektirenlerin imzaya sunulması vb. süreçleri kapsar.

Kimler başhekim olur?

Sağlık Bakanlığı ile üniversiteler tarafından birlikte kullanılan eğitim ve araştırma hastanelerine, profesör veya doçent unvanını haiz veyahut doktor öğretim üyesi ya da eğitim görevlisi kadrosunda bulunan tabipler başhekim olarak atanabilecek.

Bir başhekim ne kadar maaş alır?

Kariyerinde Maaşlar
EN DÜŞÜKORTALAMA
Başhekim10.10017.810

Öğretim üyeleri ne kadar maaş alıyor?

Rapora göre medyan net ücretler şöyle: Profesör 10.162 TL, Doçent 8.186 TL, Dr. Öğretim Üyesi 6.586 TL, Öğretim Görevlisi 4.680 TL, Araştırma Görevlisi 3.580 TL.

En genç kaç yaşında doçent olunur?

Eğer soruda bizim tahminimiz soruluyorsa kaba bir hesaplama ile 18 yaşında üniversiteye giren bir genç 4 yıl üniversite, 2 yıl yüksek lisans, 4 yıl doktora dersek, teoride 30 yaşında doktor ünvanı alabilir. 2-3 yıl da doçentlik dersek 33-35 li yaşlar denebilir...