Ekinezya geliri ne kadar?

İçindekiler:

  1. Ekinezya geliri ne kadar?
  2. Ekinezya zararlı mı?
  3. Ekinezya Türkiye'de nerede yetişir?
  4. Ekinezya nelerde bulunur?
  5. Ekinezya Cayini kimler kullanamaz?
  6. Ekinezya bitkisi hangi mevsimde yetişir?

Ekinezya geliri ne kadar?

Yaş ekinezyanın 100 gramının piyasadaki satış değeri yaklaşık 25 TL, kurusunun kilogram fiyatı ise 150 TL. Hasat sonunda elde edilmesi planlanan 1.5 ton ekinezyanın ekonomik değeri yaklaşık 400 bin TL.

Ekinezya zararlı mı?

Ekinezyanın yan etkileri ve zararları Ekinezya genellikle güvenilir ve yan etkileri nadir görülen bir bitkidir. Ancak fazla tüketilmesi durumunda ya da alerjik reaksiyon geliştiğinde bazı yan etkiler oluşabilir.

Ekinezya Türkiye'de nerede yetişir?

Ekinezya, Türkiye'de 67 yıldan beri talebi fazla olan bir bitki halinde geldi. Biz de bu bitkiyi altı yıldan beri kendi imkanlarımızla Aydın'da yetiştiriyoruz. Birçok hastalığa iyi gelen ekinezya çayının en büyük özelliği domuz gribine karşı çok etkili olması.

Ekinezya nelerde bulunur?

Kuzey Amerika için endemik bir bitki türü olan ekinezya, Avrupa'da da yaygın olarak kullanılmaktadır. Kuru çayırlar, açık ağaçlık alanlar ve nemli yerlerde yetişmektedir. Ekinezya uzun ömürlü anlamına gelen “çok yıllık” bir bitki olarak nitelendirilmektedir.

Ekinezya Cayini kimler kullanamaz?

Ekinezya, çok faydalı bir bitki olmasına rağmen dikkatli tüketilmesi gerekir. Diyabet, karaciğer ve böbrek sorunları olan kişilerin doktorlarına danışmadan ekinezya veya çayını tüketmemesi gerekir.

Ekinezya bitkisi hangi mevsimde yetişir?

İlk yılında eylül ayında; sonraki yıllarda ise temmuz ayında çiçek açar.