Rojava nasıl yönetiliyor?

İçindekiler:

  1. Rojava nasıl yönetiliyor?
  2. Rojava kaç km?
  3. Rojava ne zaman başladı?
  4. Kobani olaylarında ne olmuştu?
  5. Suriye Kobani kimin elinde?
  6. Rojava nereye bağlı?
  7. YPG'nin amacı ne?
  8. PYD Kürtçe ne demek?
  9. Kobani eylemleri ne zaman başladı?
  10. Kobani'ye Bölgesi nerededir?

Rojava nasıl yönetiliyor?

Suriye Kürdistanı, 2014 Anayasası'nın 8. maddesine göre Rojava Otonomu içerisinde bulundan tüm kantonlar yerel özyönetim prensibi üzerine kuruludur. Kantonlar özgürce kendi temsilcilerini ve temsili organlarını seçme hakkına sahiptir. Ama bazılarına göre iktidar PYD'de ve çok merkezlidir.

Rojava kaç km?

50.000 km² Rojava/Alan

Rojava ne zaman başladı?

Kasım 2013 Rojava/Kuruluş tarihi

Kobani olaylarında ne olmuştu?

İnsan Hakları Derneği'nin raporuna göre 7- tarihleri arasında Kobani eylemlerinde ülke genelinde 46 kişi öldü, 682 kişi yaralandı ve 323 kişi tutuklandı. Anadolu Ajansı'nın verilerine göre de 1113 bina hasar gördü.

Suriye Kobani kimin elinde?

19 Temmuz 2012 tarihinde Kobani, Beşar Esad kuvvetlerinin; Şam'daki ihtiyaç nedeniyle Kuzey Suriye'den çekilmesiyle beraber YPG militanları tarafından kontrol altına alınmıştır.

Rojava nereye bağlı?

Suriye Kürdistanı veya Rojava, Suriye'nin kuzeydoğu kesiminde Arap, Çerkes, Kürt, Süryani ve Türkmenlerin yaşadığı bölge. Orta Doğu coğrafyasında Kürtler'in yoğun olarak yaşadığı bölgenin, Suriye sınırları içinde kalan kesimini tanımlar.

YPG'nin amacı ne?

YPG'nin kendi kaynaklarına göre, Savunma Birliklerinin kurulmasının amacı, Suriye ordusu ile Özgür Suriye Ordusu arasında süren savaşın Kürt bölgesine girmesini ve komşu ülkelerin müdahalesini engellemektir. ... YPG Rakka'nın IŞİD'den temizlenmesi için ABD ile müttefik olunca [SDG yapısı ortaya çıktı.

PYD Kürtçe ne demek?

PYD tam adı ile Demokratik Birlik Partisi (Kürtçe: Partiya Yekîtiya Demokrat, Arapça: حزب الاتحاد الديمقراطي Ḥizb Al-Ittiḥad Al-Dimuqraṭiy), 2003 yılında Kürtler tarafından Suriye'nin kuzeyinde kurulmuş bir siyasi partidir. Günümüzde hala faaliyet göstermektedir.

Kobani eylemleri ne zaman başladı?

2014 Kobani Olayları/Başlangıç tarihleri

Kobani'ye Bölgesi nerededir?

Kobani
Kobani Ayn el-Arab کۆبانی عين العرب
Kobani Ayn el-Arab Kobanî'nin Suriye'deki konumu
ÜlkeSuriye
İlHalep
İlçeAyn el-Arab, Halep
7 satır daha