Odtü Uluslararası İlişkiler mezunları ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Odtü Uluslararası İlişkiler mezunları ne iş yapar?
  2. Uluslararası İlişkiler mezunu ne iş yapar?
  3. Uluslararası ilişkiler mezunu konsoloslukta çalışabilir mi?
  4. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler mezunu ne iş yapar?
  5. Uluslararası İlişkiler KPSS Kaç puanla atanır?
  6. Uluslararası İlişkiler kpss'ye girer mi?

Odtü Uluslararası İlişkiler mezunları ne iş yapar?

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler mezunu olarak bakanlık ve müsteşarlıklarda, bankalarda, sigorta şirketlerinde, ulusal ve uluslararası şirketlerde, ulusal ve uluslararası sivil toplum örgütleri ve yazılı ve görsel basın kuruluşlarında geniş kariyer olanaklarına sahip olursun.

Uluslararası İlişkiler mezunu ne iş yapar?

Uluslararası ilişkiler uzmanı dünya devletleri arasındaki bağlantıyı sağlayan kişidir. ... Bunun yanı sıra farklı devletlerle ticaret yapan şirketler, uluslararası bankalar, reklam ajansları, danışmanlık şirketleri gibi kurumlar da uluslararası ilişkiler uzmanlarının çalışma alanları arasında yer alır.

Uluslararası ilişkiler mezunu konsoloslukta çalışabilir mi?

Katip gibi aşamalardan geçerek Ataşelik, Diplomatlık, Konsolosluk, Büyükelçilik gibi mevkilere çıkabileceksiniz.

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler mezunu ne iş yapar?

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü mezunu bireyler için en önemli çalışma alanları arasında Dışişleri Bakanlığı gelmektedir ve bunun dışında diğer bakanlıklarda da kendilerine çalışma şansı bulabilirler. Mezun kişiler diplomat, danışman ve şirketlerde yönetici gibi unvanlara sahip olabilirler.

Uluslararası İlişkiler KPSS Kaç puanla atanır?

Uluslararası ilişkiler mezunlarının başvurabildiği bu kadrolara gerçekleştirilen yerleştirmelere bakıldığında en büyük puan ile atanan adayın 98,200 puan ile en küçük puan ile yerleştirilen adayın ise 88,692 puan ile yerleştirilmesinin yapıldığı görülmektedir.

Uluslararası İlişkiler kpss'ye girer mi?

Uluslararası İlişkiler / Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olan adaylar eğer ki KPSS B grubu oturumlarına katılmak isterlerse, bu kapsamda katılmaları gereken sınav KPSS Lisans sınavıdır.