Dondurması nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Dondurması nasıl yapılır?
  2. Hazır dondurma nasil yapılır?
  3. Dondurma nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?
  4. Dondurma kalıbı ile dondurma nasıl yapılır?
  5. Kolay çikolatalı dondurma nasıl yapılır?

Dondurması nasıl yapılır?

Bir kap içerisine; salep, şeker ve vanilya eklenerek karıştırılır. Tencereye 1 litre süt konarak orta ateşte kaynatılır. Kaynayan sütün içerisine hazırlanan karışım azar azar eklenir, kaynama olunca ocağın altı iyice kısılır. Saat tutulur ve not alınır 10 dakika savrularak kaynama işlemine devam edilir.

Hazır dondurma nasil yapılır?

Kaymak, süt, şeker, vanilya, kakao, yumurta gibi dondurma malzemeleri karıştırılarak kazana boşaltılır ve kapağı kapatılarak çevirme kolu yardımıyla kazan içindeki karışım karıştırılır. Çevirme işlemi sırasında eriyen buz suyu fıçının musluğu açılarak boşaltılır ve eriyen buz yerine buz ve tuz takviyesi yapılır.

Dondurma nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?

Bir tencerenin içine süt, şeker, nişasta ve salebi koyun ve iyice karıştırın. Aynı zamanda kısık ateşte pişirmeye başlayın. Kıvamını aldıktan sonra kaplara bölüştürün ve oda sıcaklığında soğutun. Ardından 5 saat boyunca dondurucuda bekletin.

Dondurma kalıbı ile dondurma nasıl yapılır?

Dondurma kaplarınız yoksa plastik bardağa doldurun ve ortasına dondurma çöpünü sokun. Düz bir şekilde yani çöp yukarı gelecek şekilde buzluğa atın. 3- 4 saat sonra kapları yada bardağı birazcık sıcak suya tutun ve çöpünden tutup sağa sola bastırarak yavaşça çıkarın.

Kolay çikolatalı dondurma nasıl yapılır?

Kakaolu Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Sütü geniş bir karıştırma kabına aktarın.
  2. Sütün içine soğuk kremayı, kakao, şeker ve salebi koyup iyice karıştırın.
  3. Derin dondurucuya dayanıklı bir kaba karışımı aktarın. Arada çıkarıp karıştırarak iyice donmasını sağlayın. Soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.