Selülit için ne yapmak gerekir?

İçindekiler:

  1. Selülit için ne yapmak gerekir?
  2. Selülit kaç yaşında oluşur?
  3. Selülit tedavisi olan var mı?
  4. Selülit tedavisi kaç seans?
  5. Sporla selülit azalır mı?
  6. Selülit masajı kaç günde bir yapılır?

Selülit için ne yapmak gerekir?

  1. En az 2 litre su için. Günlük su tüketiminizi attırmalı ve içtiğiniz suya özen göstermelisiniz. ...
  2. Selülit masajı yapın. ...
  3. Kuru fırçalama yapın. ...
  4. Çay, kola ve kahveden uzak durun. ...
  5. Yürüyüş yapın. ...
  6. Şekerden ve hazır gıdalardan uzak durun. ...
  7. Yeşil beslenin. ...
  8. Vitamin ve mineral desteği alın.

Selülit kaç yaşında oluşur?

Selülit oluşması için kişinin illa şişman olması gerekmiyor. Selülit, 14 yaşından itibaren, özellikle de ergenlik çağında hormonların çalışmaya başlamasıyla birlikte ortaya çıkıyor. Selülitte birinci risk faktörü kadın olmak. İkinci faktör ise genetik faktörler.

Selülit tedavisi olan var mı?

Unutmayın; selülitin tam olarak tedavisi yoktur. Yapılan masajlar, iğneler ve yağ emmeyle geçici düzelme sağlarsınız. Tatil öncesi yapılan bir uygulamayla yaz süresince daha mutlu olacaksınız... Evde kendiniz özel fırçalarla kan dolaşımını hızlandırıp birikmiş doku suyunu bacaklarınızdan uzaklaştırabilirsiniz.

Selülit tedavisi kaç seans?

Lazerle selülit tedavisi haftada 2 seansdan toplam 8 seans yapılmaktadır. Seans süreleri yapılacak alanlara ve büyüklüklüklerine göre değişmektedir. Kilolu ve geniş yüzey alanı olan bir hastaya zayıf bir hastadan daha fazla zaman ayırmak gerekmektedir.

Sporla selülit azalır mı?

Yüzme ve yürüyüş gibi hafif sporlar selülit problemini kontrol altına almaya yardımcı olacaktır. Bu tür hafif egzersizler problemli bölgedeki kan dolaşımını hızlandırarak portakal kabuğu görünümünün azalmasını sağlar.

Selülit masajı kaç günde bir yapılır?

Selülit derecesine ve istenilen sonuçlara bağlı olarak, birinci ve ikinci derece selülit tedavisinde haftada 2 kez olmak üzere en az 10 seans uygulama; üçüncü ve ileri derece selülit tedavisinde ise haftada 3 kez olmak üzere en az 15 seans uygulama yapılması önerilmektedir.