Domates konservesi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Domates konservesi nasıl yapılır?
  2. Kışlık Domates Nasıl Yapılır?
  3. Şişe domatesi nasıl yapılır?
  4. Buzluga çiğ domates nasıl konur?
  5. Şişe domatesi nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?
  6. Aspirinli domates nasıl yapılır?
  7. Şişe domatesi nasıl yapılır nefis yemekler?
  8. Kışlık domates sosu ne kadar kaynatılır?
  9. Domates sosu kaç saat ters durmalı?
  10. Konserve yaparken kavanozu neden ters çevrilir?
  11. Derin dondurucuya domates konulur mu?
  12. Pişmiş domates dondurucuda nasıl saklanır?
  13. Soda şişe domates nasıl yapılır?
  14. Salisilik asit ile domates nasıl yapılır?

Domates konservesi nasıl yapılır?

Küp küp doğrayıp, derince bir tencereye alın. Üstüne tuz ve şekerini ilave edin, yağı da gezdirip güzelce karıştırın ve ocağın altını açın. Kaynamaya başladıktan sonra, 1,5 saat boyunca ara ara karıştırarak domateslerinizi pişirin. Kavanozları ve kapaklarını kaynar suda sterilize edin ve güzelce kurulayın.

Kışlık Domates Nasıl Yapılır?

KIŞLIK DOMATES NASIL YAPILIR? Öncelikle domateslerin arka kısımlarına artı şeklinde çizik atıp kaynayan tenceredeki suyun içerisine bırakın. Yaklaşık 1 dakika kadar kaynattıktan sonra soğuk su dolu kabın içerine çıkarın. Bu işlem domateslerin kabuklarının kolayca elle soymanızı sağlayacaktır.

Şişe domatesi nasıl yapılır?

Domatesler kaynarken, 1-2 günde tüketeceğiniz cam kavanozlar sıcak suda çalkalanır ve iyice kurutulur. Yemek istediğiniz kıvama göre (parçalı veya parçasız) pişen domatesler mutfak robotundan geçirilir. Bu işlemi pişmeye yakınken yapmaya başlayabilirsiniz.

Buzluga çiğ domates nasıl konur?

Taze domatesleri buzlukta saklamanın en pratik yolu tabii ki onları bütün halde saklamak. Bunun için yapmanız gereken domatesleri güzelce yıkayıp kurulamak. Hemen ardından sap kısmında yer alan yeşil kısmı bir bıçak ya da oyacak yardımıyla güzelce ayıklamak ve buzdolabı poşetlerine ya da kilitli poşetlere pay etmek.

Şişe domatesi nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

Şişe Domatesi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Domatesler yıkanıp kök kısımları artı şeklinde kesik atılır. ...
  2. Soyulan domatesler blenderda doğranıp geniş tencereye konulur.
  3. Biberlerde yıkanıp çekirdekleri temizlenir blendere atılıp tencereye domateslerle birlikte pişirilir.
  4. Suyu az kalana. kadar pişirilir.
Daha fazla öğe...

Aspirinli domates nasıl yapılır?

Bir kaba domatesleri rendeleyip içine biberleri doğrayalım. Sonra aspirinleri ve tuzu koyup karıştıralım. Kavanozlara koyup 2 veya 3 gün kapağını kapatmadan kaşıkla karıştırarak gazının çıkması için bekletelim. Sonra kapağını kapatıp kaldıralım.

Şişe domatesi nasıl yapılır nefis yemekler?

Öncelikle domatesleri güzelce yıkıyoruz kabuklarını ayıklıyoruz rondodan geçirip tencerede 30 dk kaynatıyoruz . Sıcak sıcak hemen kavanozlara doldurup sımsıkı kapatıyoruz kapakları (kapaklar daha önce hiç kullanılmamış olacak) kavanozları ters çevirip bir gece bekliyoruz ve kışlık domateslerimiz hazır.

Kışlık domates sosu ne kadar kaynatılır?

Önce kaynar suya atıp 40-50 saniye kadar kaynar suda tutun ve hemen buzlu suya atın. Kabukları kalkan domatesleri elinizle soyun ve küp küp doğrayın. Domatesleri tencereye alın ve üzerine tuzu ekleyerek orta ateşte ara sıra karıştırarak 1,5 saat kadar pişirin.

Domates sosu kaç saat ters durmalı?

Kavanoz ve kapaklarının önceden kullanılmamış ve steril olmasına özen gösterin. Kapakları kavanoza tam olarak oturması için kaynar su dolu tencerede 8-10 dakika kadar kaynatın. Sos dolu kavanozları hava yapmaması için bir gece boyunca ters tutarak bekletin.

Konserve yaparken kavanozu neden ters çevrilir?

Bu ters çevirme işlemi önemli zira kavanozun kapağının sızdırmaması gerekiyor. Beri yandan içerik kapak ve kavanoz arasına hafifçe sızarak kapağın yapışmasına yardımcı oluyor ama esas soğuma gerçekleşince vakum etkisiyle negatif basınç sağlanıyor. Konservenin serin bir yerde, tercihen buzdolabında saklanması gerekiyor.

Derin dondurucuya domates konulur mu?

Domatesler yıkanıp kurulandıktan sonra poşetlenerek derin dondurucuya kaldırılır. Kullanacağınız zaman domatesi musluk suyuna tutarsanız kabuğu kolayca sıyrılacaktır. Dondurulmuş domatesleri rendeleyerek veya doğrayarak yemeklerde kullanabilirsiniz.

Pişmiş domates dondurucuda nasıl saklanır?

Üzerine tarih yazacağınız kilitli buzdolabı poşetlerine domatesleri koyun. Torbayı pipet girecek kadar kapattıktan sonra, pipeti torbanın içine uzatın. Pipetten su içiyormuş gibi poşetin içindeki havayı boşaltın. Sonra da torbayı sıkıca kapatarak derin dondurucuya kaldırabilirsiniz.

Soda şişe domates nasıl yapılır?

Soda Şişesinde Domates Suyu Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Domatesleri güzelce yıkayın.
  2. Sap yerlerini keserek çıkartın.
  3. 4-5 parçaya bölüp büyük boy tencereye koyun.
  4. Kaynayana kadar kısık ateşte bırakın.
  5. 2 Silme kaşığı kaya tuzunu ilave edin.
  6. Domatesler piştiğinde altını kapatın.
  7. El blenderi ile iyice parçalayın.
Daha fazla öğe...

Salisilik asit ile domates nasıl yapılır?

Domatesler rendelenir salisilik asit eklenip karıştırılır ve kaldırılır. Kışın şişenizi açtığınızda yeni rendelenmiş tadında domatesiniz hazır olur. İster çorba yapın, ister yemeklerinize ekleyin, isterseniz bana bana yiyin. Salisilik asitin adının bu kadar alengirli olduğuna bakmayın.