Yemek masası düzeni nasıl olmalı?

İçindekiler:

  1. Yemek masası düzeni nasıl olmalı?
  2. Yemek takımı nasıl servis edilir?
  3. Yemek sıralaması nasıl olur?
  4. Misafire yemek masası nasıl hazırlanır?
  5. Salonda yemek masası nereye konulur?

Yemek masası düzeni nasıl olmalı?

Yemek tabağının altında servis tabağı bulunması da şık bir masa düzenlemesi için tercih edilebilecek ögelerden. Yemek çatalı ise tabağın solunda konumlandırılmalı. Aynı şekilde yemek bıçağı da sağ elle kullanılmak üzere tabağın sağına yerleştirilmeli. Yemek kaşığı ise bıçağın sağında olmalıdır.

Yemek takımı nasıl servis edilir?

Servis edilecek yemekte kullanılacak takım masaya bırakılırken, en dış tarafta olan takımlar ilk yemek servisi için kullanılacağından, en dış tarafa birinci yemekte kullanılması planlanan servis takımları, sonrasında dışarıdan içeriye doğru olacak şekilde diğer yemeklerde kullanılacak çatal, bıçak ve kaşıklar masada ...

Yemek sıralaması nasıl olur?

İlk tabak, onur konuğuna takdim edilir. Yemekler hep soldan verilir, boş tabaklar ise sağdan alınır. Her yemekte çatal, bıçak ve tabağın değiştirilmesi iyi olur. Fakat isteğe bağlı olan bu değiştirme işi, balık ve meyvede kesin bir zorunluluktur.

Misafire yemek masası nasıl hazırlanır?

Gündelik Yemek Masası Nasıl Hazırlanır?
  1. Masaya bir masa örtüsü serin. ...
  2. Yemeğin servis edileceği tabağı servisin tam ortasına yerleştirin.
  3. Çatalı tabağın soluna, bıçağı tabağın sağına, kaşığı ise bıçağın sağına yerleştirin.
  4. Su bardağını bıçağın yemek üstünde konumlanacak şekilde, sağ üst köşeye koyun.
Daha fazla öğe...

Salonda yemek masası nereye konulur?

Kare salonda yemek masası için salonun kapıdan taraf köşesi seçilmesi doğru bir alan olabilir. Bu alana yemek masasının hemen yan tarafına ya da arka kısmına gelecek şekilde konsol ya da büfeyi yerleştirebilirsiniz. Kare salonlarda dikkat edilecek bir nokta da yemek masasını kapıya daha yakın alana yerleştirmektir.