Volvo'nun ilk sahibi kim?

İçindekiler:

  1. Volvo'nun ilk sahibi kim?
  2. Volvo'nun hikayesi ne?
  3. Volvo kim satın aldı?
  4. Volvo ne kadar satıldı?
  5. Volvo'nun ismi nereden gelir?
  6. Tata yı kim satın aldı?
  7. Çin Volvo yu ne zaman satın aldı?

Volvo'nun ilk sahibi kim?

Volvo, Assar Gabrielsson ve Gustav Larson tarafından tarihinde kurulmuştur. dünyanın önde gelen TIR, otobüs, otomobil, iş makinesi, deniz motoru ve endüstriyel motorlar üreticisi olan dev şirket, İsveç'te kurulmuş İsveç merkezli bir markadır.

Volvo'nun hikayesi ne?

Volvo Group'un tarihi 1927'ye kadar uzanmaktadır. Bu tarihte ilk Volvo arabası İsveç, Göteborg'daki fabrikadan çıkmıştır. O yıl ancak 297 araba üretilmişti. "Serie 1" adıyla tanınan ilk Volvo kamyonu Ocak 1928'de fabrikadan çıktı ve çok kısa sürede ülke dışında da dikkatleri üzerine çekti.

Volvo kim satın aldı?

Geely Holding, 2010 yılında İsveçli lüks otomobil markası Volvo'yu satın almıştı.

Volvo ne kadar satıldı?

Zhejiang Geely Holding Group isimli Çinli bir otomobil üreticisi tarafından gerçekleştirilen en büyük denizaşırı satın alma işleminde, ABD'li otomobil devi Ford Motor'un İsveçli otomobil birimi Volvo Cars'ı 1,8 milyar dolara satın alındı.

Volvo'nun ismi nereden gelir?

Volvo adı ise; Latince'de Volvere fiilinin 1. tekil kişiye uyarlanmış hali. Latince'de Volvere kelimesi ise “Yuvarlanmak” anlamına geliyor. Bu doğrultuda Volvo anlamı için “Yuvarlanıyorum” demek mümkün görünüyor.

Tata yı kim satın aldı?

Ürettiği ucuz arabalarla yeni bir çığır açan Hintli Tata Motors, Batı'nın ünlü markaları Jaguar ve Land Rover'ı satın aldı.

Çin Volvo yu ne zaman satın aldı?

Geely Holding, 2010 yılında İsveçli lüks otomobil markası Volvo'yu satın almıştı.