Apartman yöneticisi nelerden muaftır?

İçindekiler:

  1. Apartman yöneticisi nelerden muaftır?
  2. Apartman yöneticisinin yetki ve sorumlulukları nelerdir?
  3. Binalarda yönetici şart mı?
  4. Apartman yöneticisi masraflara katılır mı?
  5. Apartman yöneticisi aidat dışında para toplayabilir mi?
  6. Apartman yönetici ücretini kim öder?
  7. Bina yöneticisi ne iş yapar?
  8. Bina yönetimi nereye şikayet edilir?
  9. Apartman yöneticisi olmak zorunlu mudur?
  10. Apartman yönetimi mecburi midir?
  11. Apartmanlarda hangi işyerleri için apartman sakinlerinin izni gerekir?
  12. Evde oturmayan ev sahibi aidat öder mi?
  13. Dairesi boş olan ev sahibi aidat öder mi?
  14. Aidat parasını kim öder?

Apartman yöneticisi nelerden muaftır?

Apartman sakinleri dikkat! Apartman yöneticileri su, asansör bakımı, temizlik gibi apartman giderlerinden muaf tutuluyor.

Apartman yöneticisinin yetki ve sorumlulukları nelerdir?

Apartmana ait borçların takibi ve ödenmesi (paralar toplandıktan sonra) yönetici tarafından yapılmaktadır. Apartmanı ilgilendiren tebligatların kabulü ve ayarlanması. Apartmanı ilgilendiren sürelerin geçmesi ve bir hak kaybına uğramadan tedbirlerin alınması. Aparmanın korunması için gerekli tüm tedbirler alınması.

Binalarda yönetici şart mı?

Hangi binalara yönetici şart? Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre 8 bağımsız bölüm ve üzeri apartmanlarda yönetici olması mecburi. Bunun altındaki bağımsız bölümleri olan apartmanlarda ise isteğe bağlı olarak seçilebilir. Yöneticinin seçimi yine kanunda özel bir oy oranına bağlı kılınmış.

Apartman yöneticisi masraflara katılır mı?

Yönetici yönetim masraflarına katılmayabilir veya belirlenen oranda katılabilir. Ne oranda katılacağını kat malikleri kararlaştırabilir. Ancak onarım ve ısınma gibi masraflara diğer kat malikleri gibi katılmalıdır.

Apartman yöneticisi aidat dışında para toplayabilir mi?

Kat mülkiyetine tabi bir site ya da apartmanda aidat ya da para ancak kesinleşmiş işletme projesine göre toplanabilir. Bir sitenin 1 yıllık gelir ve giderlerini gösteren işletme projesi istisnalar hariç Genel Kurul'da (GK) görüşülür ve kabul edilir. ... Kesinleşmiş işletme projesi dışında aidat toplanamaz.

Apartman yönetici ücretini kim öder?

Apartman yöneticisi, söz konusu apartman için verdiği hizmetin karşılığını diğer kat maliklerinden talep edebiliyor.

Bina yöneticisi ne iş yapar?

Apartman ile ilgili yetki ve sorumluluklara sahip olan kişiye apartman yöneticisi deniyor. ... Kat maliklerinin oy birliğiyle seçilen apartman yöneticisi; gayrimenkulün bakım, onarım gibi işlerinin organize edilmesi ve sürdürülebilir bir şekilde takip edilmesi sorumluluğunu alıyor.

Bina yönetimi nereye şikayet edilir?

APARTMAN YÖNETİCİSİ NEREYE ŞİKAYET EDİLİR? Apartman yöneticisi hakkında şikayet oluşması üzerine kat malikleri toplanarak çoğunluk oyunun toplanması halinde yeni yönetici seçebilir. Konu hakkında şikayet yapılacaksa yetkili yine taşınmazın bağlı olduğu Sulh Mahkemesidir.

Apartman yöneticisi olmak zorunlu mudur?

Apartman yöneticiliği yapmak zorunlu mudur? Apartman yönetiminin oluşturulması Kat Mülkiyeti Kanunu hükümlerine göre apartmanda sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölümün olması durumunda zorunlu oluyor. Apartman yöneticisi Kat Mülkiyeti Kanununa göre, bu görevinden istifa etme hakkına sahip oluyor.

Apartman yönetimi mecburi midir?

Kanuna göre bir binada sekiz ya da sekizden fazla bağımsız bölüm olduğu takdirde, söz konusu apartmanda yönetimin oluşturulması zorunlu kılınıyor. Bu demek oluyor ki, sekizden az bağımsız bölüme sahip apartmanlarda yönetimin oluşturulması zorunlu tutulmuyor.

Apartmanlarda hangi işyerleri için apartman sakinlerinin izni gerekir?

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre apartmanda, hastane, dispanser, klinik, ecza laboratuarı, kimya labratuvarı, patlayıcı imalatı yapmanız da kesinlikle yasak.

Evde oturmayan ev sahibi aidat öder mi?

Evet alınır. Yani evin boş ya da dolu olması aidat ödeyip ödememeyi etkilemiyor. Ev kullanılsa da kullanılmasa da ev sahibinin sitenin giderlerine ortak olması gerekiyor.

Dairesi boş olan ev sahibi aidat öder mi?

Boş daireye aidat verilir mi? Apartman aidatları; apartmanın kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi gibi giderleri için tüm kat maliklerinden eşit olarak toplanıyor. ... Yukarıda yer alan Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan "aidat" hükümlerine göre, boş daireler için de aidat ödemesinin yapılması gerekiyor.

Aidat parasını kim öder?

Günümüzde konutunu kiraya veren ev sahipleri ile kiracılar arasında imzalanan kira sözleşmelerinde, apartman aidatlarının kim tarafından ödeneceğine dair maddeler yer almaktadır. Uygulamada esas alınan kurallar genellikle bu yöndedir ve apartman aidatları kiracılar tarafından ödenir.