Çiğ kereviz neye iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Çiğ kereviz neye iyi gelir?
  2. Kerevizin sapları ne işe yarıyor?
  3. Kerevizin yaprakları ne işe yarar?
  4. Kereviz nedir nasıl tüketilir?
  5. Kereviz suyu nasıl hazirlanir?

Çiğ kereviz neye iyi gelir?

Kereviz, kolesterol seviyelerini ve artrit ağrısını azaltır, kilo vermeye yardımcı olur, vücudu detoksifiye eder, yüksek tansiyonu düşürür ve çok sayıda yolla genel sağlığı destekler. C vitamini bakımından zengindir ve bu nedenle sağlık için son derece faydalıdır.

Kerevizin sapları ne işe yarıyor?

Böbrekleri Korur Kereviz sapı ve yaprakları, idrar söktürücü özellikleriyle böbrek sağlığı için kullanılması en doğru seçenekler arasında yer alır. Kereviz sapı ya da yapraklarını düzenli tüketerek siz de daha çok idrara çıkabilir, böbrek sağlığınızı koruyabilir, kanın temizlenmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Kerevizin yaprakları ne işe yarar?

Kerevizin yaprakları antioksidandır, iyi bir A vitamini ve beta-karoten kaynağıdır. Sağlıklı mukoza, cildin korunması ve gece görüşü için A vitamini gereklidir. Ayrıca flavonoidler bakımından zengin kereviz gibi sebzelerin tüketimi akciğer ve ağız boşluğu kanserlerini korumaya yardımcı olur.

Kereviz nedir nasıl tüketilir?

Dehidrasyonu önleyen bir bitki olan kereviz ayrıca etkili bir ödem gidericidir. İyi bir lif kaynağı olduğu için kilo vermeye yardımcı olur. Kerevizin kökleri yemeklerde, yaprakları çorba veya et sularında ve sapları salatada kullanılabilir. Tohumları da baharat olarak tüketilebilir.

Kereviz suyu nasıl hazirlanir?

En güzel ve etkili yöntem tabii ki sadece kereviz saplarını sıkarak elde edeceğiniz yöntem olacaktır. Bunun için kereviz saplarını güzelce yıkayıp katı meyve sıkacağından geçirerek yaklaşık 1 su bardağı kadar kereviz sapı suyu elde etmeniz yeterli olacaktır.