Buzlu çay nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Buzlu çay nasıl yapılır?
  2. Buzlu soğuk çay nasıl yapılır?
  3. Şeftalili buzlu çay nasıl yapılır?
  4. Ev yapımı limonlu soğuk çay nasıl yapılır?
  5. Evde şeftali çayı nasıl yapılır?

Buzlu çay nasıl yapılır?

Öncelikle sıcağa dayanıklı bir sürahi veya kap içine iki sallama çay ve dört fincan kaynar su koyun. 3-5 dakika demlenmesini bekleyin ve sallama çayları çıkarın. Ardından çayı biraz tatlandırmak için şeker veya kalorisiz tatlandırıcı atın. Son olarak da 6 bardak dolusu buz veya 4 bardak soğuk su koyun. İşte bu kadar!

Buzlu soğuk çay nasıl yapılır?

Isıya dayanıklı bir sürahiye iki çay poşeti koyup üzerine dört bardak kaynar su ekleyin. Üç-beş dakika kadar bekleyin. Çay poşetlerini çıkarın ve biraz şeker ekleyerek tatlandırın. Altı bardak dolusu buz küpünü içinde eriyene kadar karıştırın ya da dört bardak soğuk su kullanın.

Şeftalili buzlu çay nasıl yapılır?

Şeftalili Buzlu Çay Tarifi Yapılışı Şekeri eriyince şeftalileri kabuğuyla dilimleyip içine atın. İsterseniz limon dilimi de atın ve sürahiyi dolduracak kadar soğuk su ilave edip soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra süzerseniz şeftali parçaları karışmamış olur. Buz ve nane yaprağı ile servis yapın.

Ev yapımı limonlu soğuk çay nasıl yapılır?

Suyu kaynatın, şekeri eritin ve içine çayı ilave edin, demlenmeye bırakın. Çay demlenince içinden çıkartıp, limon suyunu ekleyin soğumaya bırakın. Sürahiye alın, limon dilimleri ve nane yaprakları ekleyerek servis edin. Dilerseniz buz ilave edebilirsiniz.

Evde şeftali çayı nasıl yapılır?

2 şeftaliyi iri parçalara bölüp tencereye alın. Üzerine 6 bardak suyu koyup kaynamaya bırakın. 2 yemek kaşığı kokulu çay ve 1 yemek kaşığı normal çayı 3 su bardağı suyla demleyin. Şeftaliler iyice yumuşayınca altını kapatın.