Gece uyumamak zararlı mı?

İçindekiler:

  1. Gece uyumamak zararlı mı?
  2. Günde 4 saat uyku zararlı mı?
  3. Gece uyumak neden önemli?
  4. Çok fazla uyumak neden olur?

Gece uyumamak zararlı mı?

Uykusuzluk sonucu dikkatimiz azaldığı için iş ve trafik kazalarına neden olup çevremize de dolaylı olarak zarar veririz. Uyku yetersizliği okul çağındaki çocuklarda ders başarısında düşme, problem çözme becerisinde azalma, derslere olan ilgide azalma, dikkat ve konsantrasyon eksikliği gibi birçok soruna neden olur.

Günde 4 saat uyku zararlı mı?

Öncelikle belirtmek gerekir ki günde 4 saat uyumak, 65 yaşından daha genç bireyler için uzun süre yaşanmaması gereken bir durumdur. Zira bu yaş grubundaki insanların yeterli sayıda REM uykusu geçirebilmeleri için 4 saat uyku genelde kafi gelmeyecektir.

Gece uyumak neden önemli?

1) Kaliteli Gece Uykusu Kalbinizi Sağlıklı Tutar Yüksek tansiyon, kalp krizi ve felç geçirme şansınızı artırır. Uyku eksikliği, kalp hastalığı ve felç için risk faktörleri olan kan basıncı ve kolesterolün kötüleşmesi ile ilişkilendirilmiştir.

Çok fazla uyumak neden olur?

AŞIRI UYKUNUN NEDENİ UYKU APNESİ YA DA NARKOLEPSİ OLABİLİR! “En sık uyku apnesi denilen durumda aşırı uykululuk görüyoruz. Uyku apnesinde gece nefes durmalarına bağlı olarak verimli uyunamaz ve gündüz çok fazla uyuklama oluşur. Bunun yanında narkolepsi denilen hastalıkta ani bastıran uyku atakları olur.