Asker kaçağı ne demek?

İçindekiler:

  1. Asker kaçağı ne demek?
  2. Asker kaçağı ihbarı nasıl yapılır?
  3. Asker kaçağını nereye şikâyet edebilirim?
  4. Asker kaçağı tutanağı cezası ne kadar?
  5. Asker kaçağı olan biri ne zaman askere gider?
  6. Askere gitmeme cezası nedir?
  7. Yoklama kaçağı hemen askere alınır mi?
  8. Asker kaçaklarını kim yakalar?
  9. Şikayet nereye yapılır?

Asker kaçağı ne demek?

Yoklama, sırasında, askerlik şubesine veya yurtdışı temsilciliklerine gelmemiş ve 26 ncı madde gereğince gelmeme sebebini bildirmemiş kişiler, yoklama kaçağı olarak kabul edilir. ... Askerlik şubesince teslim alınamayan yükümlüler, ilgili kolluk kuvveti tarafından hazırlanan tutanağa istinaden derhal serbest bırakılırlar.

Asker kaçağı ihbarı nasıl yapılır?

Alo İhbar ve Şikâyet Hattı'na yapılacak her türlü ihbar veya şikâyet yazılı olarak 11 50 numaralı belgegeçere (faks) gönderilecektir.

Asker kaçağını nereye şikâyet edebilirim?

Asker kaçağı ihbar etmek için: Asker Kaçağı olduğunu bildiğiniz kişileri Emniyetin 0212 2366304 numaralı telefonuna bildirebilirsiniz.

Asker kaçağı tutanağı cezası ne kadar?

Yoklama kaçağı işlemi kapsamında değerlendirilen kişi, kaçak olarak sayıldığı ilk günden, yakalandığı ilk güne kadar değerlendirilen gün kapsamında günlük 5 TL'den cezai işleme tabi tutulur. Yani yakalanan kişi 100 gündür kaçak ise 5x100 TL'den toplam 500 TL cezaya çarptırılır.

Asker kaçağı olan biri ne zaman askere gider?

Milli Savunma Bakanlığı yaptığı duyuruda "'de askerlik çağına girecek 2002 doğumlu yükümlülerden kanuni erteleme hakkı bulunmayanlar ile ertelemeleri 2021 yılı içinde sona ereceklerin 1 Ocak-31 Aralık 2021 tarihlerinde yoklamalarını yaptırmaları gerekiyor" diye belirtti.

Askere gitmeme cezası nedir?

Bunlardan kendiliğinden gelenler her gün karşılığı 5 Türk Lirası, yakalananlar ise 10 Türk Lirası idari para cezası ile cezalandırılır. ...

Yoklama kaçağı hemen askere alınır mi?

Yakalanarak muhafaza altına alınan yükümlüler, vakit geçirmeksizin ve en geç yirmidört saat içerisinde en yakın askerlik şubesine getirilirler. Askerlik şubesince teslim alınamayan yükümlüler, ilgili kolluk kuvveti tarafından hazırlanan tutanağa istinaden derhal serbest bırakılırlar.

Asker kaçaklarını kim yakalar?

Yoklama kaçağı ve bakayalar, askerlik ödevlerini yerine getirmek maksadıyla yakalanmaları için Askeralma Genel Müdürlüğünce İçişleri Bakanlığına bildirilir. 2. Kolluk kuvvetlerince yakalanarak muhafaza altına alınanlar, mesai saatleri içerisinde en yakın askerlik şubesine getirilir.

Şikayet nereye yapılır?

Suç duyurusunu ve şikayetinizi doğrudan savcılığa da yapabilirsiniz. Küçük adliyelerde nöbetçi savcı büyük adliyelerde ise müracaat savcılıklarında yer alan savcılar şikayet başvurularınızı kabul ederek ifadenizi alırlar.