Raporlu günlerin ödemesi ne kadar?

İçindekiler:

  1. Raporlu günlerin ödemesi ne kadar?
  2. Raporlu olduğun günlerin parası nasıl alınır?
  3. Iş göremezlik ödeneği ne kadar sürede alınır?
  4. Iş göremezlik parasını kimler alabilir?
  5. Iş göremezlik ödeneği kaç gün içinde alınmalı?

Raporlu günlerin ödemesi ne kadar?

Rapor kullanılan tarihten önceki çalışma süresi 180 günden az olanların günlük rapor parası ise asgari ücretin iki katı üzerinden hesaplanacak ödeneği aşamayacak. Buna göre, 180 günden az çalışması olanlara 2021 yılı için en fazla günlük 159 lira, aylık lira rapor parası verilecek.

Raporlu olduğun günlerin parası nasıl alınır?

Rapor parası nasıl alınır? Çalışanın raporunu işverene sunması ve işverenin de raporu 5 gün içinde e - rapor sistemine girmesinden sonra SGK sistemine düşen rapor inceleniyor ve onay veriliyor. Söz konusu onayın ardından PTT'ye ödeme talimatı gönderiliyor. Çalışana da kısa mesaj aracılığıyla bilgi veriliyor.

Iş göremezlik ödeneği ne kadar sürede alınır?

İş kazası, hastalığı veya analık durumundan dolayı iş göremezlik raporu almaya hak kazanan çalışanlar, işverenin raporu SGK 'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle PTT tarafından çalışanların hesabına yatırılmaktadır. Bu ücretin hesaba yatırıldıktan sonra 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir.

Iş göremezlik parasını kimler alabilir?

Kanun'un 409. maddesine göre; “ uzun süreli bir hizmet ilişkisinde işçi, hastalık, askerlik veya kanundan doğan çalışma ve benzeri sebeplerle kusuru olmaksızın, gördüğü süreye oranla kısa bir süre için görme edimini ifa edemezse işveren, başka bir yolla karşılanmadığı takdirde, o süre için işçiye hakkaniyete ...

Iş göremezlik ödeneği kaç gün içinde alınmalı?

İş Göremezlik Ödeneği Ne Kadar Sürede Ödenir? İş göremezlik ödeneğinden faydalanmak isteyen çalışanların SGK tarafından istenen şartları yerine getirmesi ve rapor iletmesi durumunda en geç 15 gün içinde ödemesi yapılıyor.