Allah'ın ismi Latif ne demek?

İçindekiler:

  1. Allah'ın ismi Latif ne demek?
  2. Ya Latif kaç kere okunmalı?
  3. El-Latif kuranda geçiyor mu?
  4. Latif insan ne demek?

Allah'ın ismi Latif ne demek?

Ya Latif (C.c) Lütuf sahibi, her işin inceliklerini bilen, bütün arzuları yerine getiren, her şeye vakıf, inayet ve ihsan sahibi olan anlamına gelmekte. El-Latîf : Her işin inceliğini bilip, hiç umulmadık yoldan kullarına iyilik ulaştıran Latif'tir. El-Latîf : Lütfü ve keremi bol olan O'dur.

Ya Latif kaç kere okunmalı?

Haceti olan kişilerinde 16.641 kez “Ya Latifesmasını zikir vaktinde okuması gerekir. Zor bir durumdan kurtulmak isteyenler de 129 defa “Ya Latifesmasını namazlardan sonra zikir yapmaktadır.

El-Latif kuranda geçiyor mu?

Esmaül Hüsna' da yer alan Allah Teala'nın sıfatlarından biri de El-Latif olmaktadır. Kur'an-ı Kerim'de Allah Teala, Fatır Suresi'nin 11. ayetinde bu sıfatına yer vermiştir. Ayrıca Latif ismi geçen diğer sureler arasında Yusuf, Şura, Lokman, Mulk de yer almaktadır.

Latif insan ne demek?

Latîf Allah'ın isimlerinden biri olarak "fiillerini rıfk ile gerçekleştiren, kullarına iyilik ve merhamet eden, yaratılmışların ihtiyacını en ince noktasına kadar bilip sezilmez yollarla karşılayan, zâtı duyularla algılanamayan, en gizli ve ince hususları dahi bilen" anlamlarına gelir (Râgıb el-İsfahânî, el-Müfredât, " ...