Isofiks nedir ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Isofiks nedir ne işe yarar?
  2. İsofix özellik ne demek?
  3. İsofix oto koltuğu ne demek?
  4. Bebek oto koltuğu hangi tarafa takılır?
  5. İsofix oto koltuğu her arabaya uyar mı?
  6. Arabada isofix olduğunu nasıl anlarız?
  7. Oto koltuğu hangi yöne bakmalı?
  8. Oto koltuğu arabaya kemerle nasıl bağlanır?
  9. Her arabada isofix var mı?

Isofiks nedir ne işe yarar?

İsofix kısa tanımı ile bir montaj çeşididir. Geleneksel oto koltuklarında görülen emniyet kemeri montaj hatalarının giderilmesi ve montaj işleminin olabildiğince pratik, hızlı ve güvenli hale getirilmesi, isofix oto koltuklarının en önemli niteliğidir.

İsofix özellik ne demek?

ISOFIX, uluslararası standart bir oto koltuğu montaj sistemidir. Emniyet kemeri kullanmadan bir çocuk oto koltuğunu arabaya takmanın en güvenli, en kolay ve en hızlı yoludur. ISOFIX, 2006'dan beri çoğu yeni arabada standarttır.

İsofix oto koltuğu ne demek?

İsofix Nedir? İsofix, bebek oto koltuklarında en üst düzey güvenlik sağlayıcı olarak uluslararası çevrelerce de kabul edilmiş bir montaj sistemidir. Araç içerisinde bebek güvenliğini ve rahatını sağlamak için kullanılan eski tip bebek oto koltukları hatırlanacağı gibi çoğu araçta emniyet kemeri ile bağlanmaktaydı.

Bebek oto koltuğu hangi tarafa takılır?

Bütün çocuklar için en güvenli yer arka koltuktur. Çocuk koltuğu kolayca monte edilebilecekse, çarpma noktasından en uzak yer olan arka koltuğun orta kısmına takılması tavsiye edilmektedir.

İsofix oto koltuğu her arabaya uyar mı?

İsofix sistem, çok daha konforlu ve güvenli bir kullanım sunuyor. bebek koltuğu arka koltuğa nasıl bağlanır sorusuna oldukça pratik bir çözüm üreten isofix montaj yapısı, yeni araçların neredeyse hepsinde var. Ancak 2000 öncesi otomobillerde isofix olmayabilir.

Arabada isofix olduğunu nasıl anlarız?

Bir aracın isofix uyumlu olup olmadığını, aracın kullanma kılavuzuna bakarak ya da arka koltuk çevresinde isofix logosunun bulunup bulunmadığını kontrol ederek öğrenebilirsiniz. Bir araştırmaya göre Avrupa bulunan araçların %60'ından fazlasının isofix özellikli bebek koltukları ile uyumlu olduğu tespit edilmiştir.

Oto koltuğu hangi yöne bakmalı?

Eğer oto koltuğu I-size bir oto koltuğu ise çocuğun 105 cm olana kadar seyahat yönünün tersine (arkaya dönük) bağlanmalı. Bunun dışındaki tüm oto koltukları ise seyahat yönünde kullanılıyor.

Oto koltuğu arabaya kemerle nasıl bağlanır?

Kurulum Talimatları
  1. Ön koltuğu, araba koltuğu için yeterli alan olacak şekilde yerleştirin. ...
  2. Araba emniyet kemerini araba koltuğunda bulunan tüm deliklerden çekin. ...
  3. Kemer tüm talimatlara göre sıkıldığında, tokaya geçirin.
  4. Araba koltuğunun gevşek olmadığını kontrol edin. 2 santimetreden fazla olmayan bir boşluk diyelim.
Daha fazla öğe...

Her arabada isofix var mı?

Isofix metodu, bebek oto koltuğunu emniyet kemeri kullanmadan arabaya sabitlemenin en güvenli, en kolay ve en hızlı yolu olarak özetlenebilir. Isofix aynı zamanda uluslararası standartlara uygun bir koltuk montaj sistemi. Günümüzdeki otomobillerin hemen hepsinde isofix kullanılıyor.