Kar küresi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Kar küresi nasıl yapılır?
  2. Gliserin yağı yerine ne kullanılabilir?
  3. Kar küresinde neden gliserin ne işe yarar?
  4. Kar küresini kim buldu?
  5. Gliserin yoksa ne kullanılır?
  6. Kar küresinin içindeki sıvı zararlı mi?

Kar küresi nasıl yapılır?

Kar küresi yaparken ilk önce kullanılacak kavanoz ve figür belirlenir. Seçilen figür kapağa yapıştırılır. Ardından kavanoza istenen renkte sim ve su eklenir. Son olarak figürün kapağa yapıştığından emin olunca, kavanozun kapağı kapatır ve kar küresi kullanıma hazır hale gelir.

Gliserin yağı yerine ne kullanılabilir?

Gliserin (Bir fincan suya 2 çay kaşığı kadar) Gliserin yerine bebe yağı da kullanılabilir.

Kar küresinde neden gliserin ne işe yarar?

Son olarak da su ve gliserin. Neden gliserin diye merak ediyorsanız, kar küresini salladığınızda simlerin-yapay karların daha uzun süre kavanoz içerisinde hareket etmesi için! Gliserini herhangi bir eczaneden de temin edebilirsiniz.

Kar küresini kim buldu?

Kar küresinin mucidi olarak kabul edilen isimse Avusturalyalı bir adam olan Erviz Perzy. Biraz 'kazara' yapılan icatlardan biri bu. 1900 yılında Perzy'den Thomas Edison'un o sıralar yeni icat edilmiş ampülünü geliştirmesi istenince Avusturyalı mucit içi su dolu bir küreyi ampülün önüne koyup içine de sim tozu koymuş.

Gliserin yoksa ne kullanılır?

Gliserin (Bir fincan suya 2 çay kaşığı kadar) Gliserin yerine bebe yağı da kullanılabilir.

Kar küresinin içindeki sıvı zararlı mi?

İçerisindeki sıvı, su ve antifriz karışımı hafif bir yağ olan gliserin ve glikoldur. Gliserin ve glikol, kar taneciklerinin düşüş hızını da yavaşlatan bir etkiye sahiptir. Kar küresinin kırılması durumunda içerisindeki sıvı hayvanlar için tehlikeli olabilir.