Fon türleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Fon türleri nelerdir?
  2. Şemsiye fon türleri nelerdir?
  3. Yatırım fonu nedir türleri nelerdir?
  4. Şemsiye Fonları nedir?
  5. Şemsiye fon türü nedir?
  6. Yatırım fonu mantığı nedir?
  7. Yatırım fonlarının portföyüne alınabilecek varlıklar nelerdir?
  8. Yatırım ortaklıkları ve yatırım fonları kaça ayrılır?
  9. Türkiye'deki yatırım fonları nelerdir?
  10. Şemsiye fon içtüzüğü nedir?

Fon türleri nelerdir?

Bunlar, Likit fon, Hisse Senedi Fonu, Tahvil ve Bono Fonu, Yabancı Menkul Kıymetler Fonu, Altın Fonu, Kıymetli Madenler Fonu, Sektör Fonu, Grup Fonu, İştirak Fonu, Gayrimenkul Yatırım Fonu, Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, Borsa Yatırım Fonları, Emeklilik Yatırım Fonları, Karma Fon, Değişken Fon, Korunma Amaçlı Fon, ...

Şemsiye fon türleri nelerdir?

Şemsiye Fon türleri nelerdir?
  • Yerli ve/veya yabancı kamu ve/veya özel sektör borçlanma araçlarına yatırılan fonları kapsayan şemsiye fonlar "BORÇLANMA ARAÇLARI ŞEMSİYE FONU",
  • Yerli ve/veya yabancı ihraççıların paylarına yatırılan fonları kapsayan şemsiye fonlar "HİSSE SENEDİ ŞEMSİYE FONU",
Daha fazla öğe...

Yatırım fonu nedir türleri nelerdir?

Yatırım Fonu Nedir? Yatırım fonları halktan topladıkları paralar karşılığı hisse senedi, tahvil/bono, özel sektör borçlanma araçları, ters repo gibi sermaye piyasası araçlarından ve altın ile kıymetli madenlerden oluşan portföyleri yönetirler.

Şemsiye Fonları nedir?

Şemsiye fon, katılma payları tek bir içtüzük kapsamında ihraç edilen tüm fonları kapsayan yatırım fonudur.

Şemsiye fon türü nedir?

Basit bir biçimde anlatmak gerekirse, ortak bir içtüzük kapsamı altında çıkartılan tüm fonları içerisine alan, malvarlıkları bulunmayan, farklı özellikteki fonları gruplama amacı taşıyan yatırım fonlarına, şemsiye fon denir.

Yatırım fonu mantığı nedir?

Yatırım fonları; halktan topladıkları fonlar karşılığı, hisse senedi, kira sertifikaları gibi sermaye piyasası araçlarından ve altın ile diğer kıymetli madenlerden oluşan portföyleri yönetirler. Her bir yatırımcı, fonun sahip olduğu portföyün bir kısmını temsil eden katılma payını satın alarak fona katılım sağlar.

Yatırım fonlarının portföyüne alınabilecek varlıklar nelerdir?

Yatırım fonları halktan topladıkları paralar karşılığı hisse senedi, tahvil/bono, özel sektör borçlanma araçları, ters repo gibi sermaye piyasası araçlarından ve altın ile kıymetli madenlerden oluşan portföyleri yönetirler.

Yatırım ortaklıkları ve yatırım fonları kaça ayrılır?

'nunda ve Sermaye Piyasası Kurulu tebliğleri ile üç çeşit yatırım ortaklığı türü düzenlenmiştir:
  • Gayrimenkul yatırım ortaklığı,
  • Risk (Girişim) sermayesi yatırım ortaklığı,
  • Sermaye piyasası araçları ve kıymetli madenler yatırım ortaklığı.

Türkiye'deki yatırım fonları nelerdir?

Bunlar; Tahvil ve Bono Fonu, Hisse Senedi Fonu, Sektör Fonu, İştirak Fonu, Grup Fonu, Yabancı Menkul Kıymetler Fonu, Altın Fonu, Diğer Kıymetli Madenler Fonu, Değişken Fon, Karma Fon, Likit Fon ve Endeks Fon, Fon Sepeti, Özel Fon ve Serbest Yatırım Fonu'dur.

Şemsiye fon içtüzüğü nedir?

Fon içtüzüğü, katılma payı sahipleri ile kurucu, saklayıcı ve yönetici arasında fon portföyünün inançlı mülkiyet esaslarına göre saklanmasını, vekalet akdi hükümlerine göre yönetimini ve garantili fonlarda kurucunun şemsiye fona bağlı alt fonlara garantör olması halinde garantiye ilişkin esasları konu alan genel işlem ...