Karaciğer ekosu artması ne demek?

İçindekiler:

  1. Karaciğer ekosu artması ne demek?
  2. Karaciğer parankim ekosu grade 2 artması ne demek?
  3. Parankim ekojenitesi ne demek?
  4. Karaciğer boyutlarının artması ne demek?
  5. Böbrek ekojenitesi grade 2 artmıştır ne demek?
  6. Ekojenite artışı nedir ne demek?
  7. Karaciğer parankim hastalığı ne demek?
  8. Böbrekte ekojenite ne demek?
  9. Böbrekte grade 1 ne demek?
  10. Diffüz nedir kısaca?

Karaciğer ekosu artması ne demek?

Karaciğer Ultrasonu Karaciğer yağlanmasının ultrasonografik bulgusu karaciğerde ekojenite atrışıdır (ses yansımasının (eko) artması, doku daha beyaz görünür). Normal: Normalde karaciğer ekojenitesi böbrekten düşüktür. Grade 1 karaciğer yağlanması (hepatosteatoz): Karaciğerde hafif ekojenite artışı.

Karaciğer parankim ekosu grade 2 artması ne demek?

Karaciğer ekojenitesi böbreğinki ile aynıdır. Grade 2 karaciğer yağlanması (hepatosteatoz): Karaciğerde orta derecede ekojenite artışı. Karaciğerdeki vasküler yapılar ve portal venin duvarı seçilemez. Grade 3 karaciğer yağlanması (hepatosteatoz): Karaciğerde belirgin derecede ekojenite artışı.

Parankim ekojenitesi ne demek?

Parankim ekosu bir nevi nodül olmaktadır. Akciğerde yer almakta olan parankimler üzerinde yani dokularda bulunmakta olan çap değeri 3 cm civarında bir yumrudur. Küresel bir yapıda bulunan yumrunun tespiti radyolojik görüntüler ile tespit edilmektedir.

Karaciğer boyutlarının artması ne demek?

Karaciğerin normal boyutların üzerine çıkarak genişlemesi, karaciğer büyümesi olarak adlandırılır. Karaciğerde oluşan bu büyüme, genellikle bir karaciğer hastalığından kaynaklı olarak ortaya çıkar. Karaciğer büyümesi sonucunda organ hasar görmeye ve işlevlerini tam olarak yerine getirememeye başlar.

Böbrek ekojenitesi grade 2 artmıştır ne demek?

gibi bir cümlenin anlamı şuna karşılık gelir. Sağ böbrek alt cep kısmıda 2 mm lik bir taş olduğu gösterir. Sizin burada da karaciğerden gelen yansıma 2 derece artmış gözüküyor. Muhtemelen karaciğerde bir kist oluşumu var.

Ekojenite artışı nedir ne demek?

Ekojenite sözcüğünün Türkçe anlamı "artmış yoğunluk"tur. Tıp Dilinde Ekojenite Ne Anlama Gelir? Tıp dünyasına özgü ekojenite kelimesi ile anlatılan şey şudur: Röntgen ya da ultrason grafisinde görülen ve bir bölgede oluşan yoğunluk artışının tespiti halinde ekojenite artışından söz edilir.

Karaciğer parankim hastalığı ne demek?

Bir organ yada bezin görev gören dokusudur. Örneğin, karaciğer parankimi denildiği zaman, karaciğerin bütünü anlaşılır.

Böbrekte ekojenite ne demek?

Ekojenite; ultransonda dokuların ses dalgalarını yansıtma (yankı-eko yapma) özelliği. Ekojen ya da hiperekojen dokular ses dalgalarının çarpıp geri döndüğü yapılardır (genellikle daha sert), ultrasonda beyaz görünürler (safra taşı gibi).

Böbrekte grade 1 ne demek?

Grade 1 hidronefroz: Böbreğin hafif genişlemesidir. Grade 2 hidronefroz: Böbrek ve üreterde genişleme. Orta dereceli olarak nitelendirilir. Yani böbreğinizin normal büyüklüğünden biraz daha büyümüş olduğunu söyleyebiliriz.

Diffüz nedir kısaca?

'Diffüz' kelimesi akciğerde yaygın tutuluşu ifade eder ancak her iki akciğerin tamamını tutması gerekmez.