Engelli raporu ile nasıl emekli olunur?

İçindekiler:

  1. Engelli raporu ile nasıl emekli olunur?
  2. 40 engelli raporu ile nasıl emekli olunur?
  3. 40 engelli raporuyla araç alınabilir mi?
  4. Yüzde 40 engelli ne demek?

Engelli raporu ile nasıl emekli olunur?

Engelli emekliliği için doğuştan gelen yada sonradan meydana gelen en az yüzde 40 ve üzerinde raporu olan kişilerin SSK ve Emekli Sandığında bu raporları ile vergi indirim belgesi alarak, işe başlama tarihine göre ve engel derecesine göre prim gün sayısı ve sigortalılık süresini tamamlayarak emekli olabilirler.

40 engelli raporu ile nasıl emekli olunur?

Buna göre; sağlık kurulu raporuna göre çalışma gücü kaybı; Yüzde 50 ila yüzde 59 arası sigortalılar 16 yıllık sigortalılık süresi ve en az 3.700 gün, Yüzde 40 ila yüzde 49 arası olanlar ise 18 yıllık sigortalılık süresi ve en az 4.100 gün şartlarını yerine getirdiklerinde emekli olabilirler.

40 engelli raporuyla araç alınabilir mi?

%90 ve üzeri engele sahip olan bireylerin engelli raporlarında “özel engelli aracını” kullanmaya engel bir durumlarının olmadığı belirtiliyorsa, özel araçlarını kullanabilirler. Bu bireyler %40 ve üzeri engelliliğe sahip bireyler gibi H sınıfı ehliyete sahip olmalıdır ve ÖTV'siz araçlarını galeriden satın alabilirler.

Yüzde 40 engelli ne demek?

Yüzde 40 üzerinde engeli bulunan ve tedaviye yanıt verecek durumdaki hastalara, süreli engel raporu verilmektedir. Yüzde 90 üzeri engele sahip olan kişilere, süresiz engelli raporu hakkı tanınır ve raporun tekrar yenilenmesi gerekmez.