Idrar yolu enfeksiyonu hangi antibiyotik iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Idrar yolu enfeksiyonu hangi antibiyotik iyi gelir?
  2. Sistit başlangıcında ne yapılmalı?
  3. Sistit için hangi antibiyotik kullanılır?
  4. Mesane iltihabı nasıl tedavi edilir?
  5. Sistit en fazla kaç gün sürer?

Idrar yolu enfeksiyonu hangi antibiyotik iyi gelir?

Uzun süreli tedavide amoksisilin, sefaleksin, trimetoprim sulfametoksazol, nitrofurantoin, siprofloksasin ilk bir hafta p normal dozda, sonra yarı dozda olarak kullanılır.

Sistit başlangıcında ne yapılmalı?

Sistite karşı alınabilecek önlemler Günde en az iki litre su, maden suyu ve bitki çayı için. Sık sık tuvalete gidin. Her cinsel ilişkiden sonra tuvalete gitmeyi ihmal etmeyin. Sadece doktorunuz tavsiye ettiğinde vajinal banyoya başvurun.

Sistit için hangi antibiyotik kullanılır?

Bakteriyel sistit için antibiyotik olarak genellikle; nitrofurantoin, trimetoprim-sülfametoksazol, amoksisilin, sefalosporinler, siprofloksasin ve levofloksasin içeren ilaçlar kullanılabilir.

Mesane iltihabı nasıl tedavi edilir?

İdrar yolları enfeksiyonu olan kişilerin bol su içerek mesaneyi düzenli olarak yıkaması gerekir. Bunun için günde en az 2 litre sıvı alınması önerilir. Böylece etken bakterilerin çoğalması ve enfeksiyonun ilerlemesi önlenmiş olur. İyileşmeyi desteklemek için su veya bitkisel çayların tüketimi en iyisidir.

Sistit en fazla kaç gün sürer?

Bazı kadınlarda hemen her cinsel ilişki sonrası, sık ve ağrılı idrara çıkma gibi sistit belirtileri görülür. Şikayetler genellikle bir iki gün sürer ve yeniden ilişkiye girene kadar geçer.