Böbrek Batması Neden Olur?

İçindekiler:

  1. Böbrek Batması Neden Olur?
  2. Böbrekte batma hissi nedir?
  3. Böbrek ağrısını nasıl anlarım?
  4. Böbrek ağrısına hangi doktor bakar?

Böbrek Batması Neden Olur?

BÖBREK AĞRISI Böbrek ağrısı, böbreklerde olan bir hastalık, bir darbe ya da yaralanma sonucu vücudun üst karın bölgesinin yan ya da arka tarafında, çoğunlukla tek taraflı hissedilen ağrı ya da rahatsızlık hissidir. Böbrek ağrısının nedenleri, esas olarak idrar yolu enfeksiyonları ve böbrek taşlarıdır.

Böbrekte batma hissi nedir?

Böbrek ağrısı genelde bel kısmında başlar. Dayanılmaz olabildikleri gibi zaman zaman batma şeklini alabilirler. Bu ağrıların çoğunluğu, böbrek taşı, kum, idrar yolları iltihaplanması, böbrek iltihaplanması gibi hastalıklar meydana getirir.

Böbrek ağrısını nasıl anlarım?

Böbrek enfeksiyonunun en yaygın belirtileri arasında bulantı, donuk ağrı, idrara çıkma sırasında yanma veya ağrı, idrarda kan veya irin, keskin ağrı, kötü kokulu veya bulanık idrar, kusma, sırt veya kasık bölgesi ağrısı, titreme ve ateş görülür.

Böbrek ağrısına hangi doktor bakar?

Böbreklerle ilgili hastalıklara bakan bölüm dahiliye alt bilim dalı olan üroloji ya da nefrolojidir. Nefroloji bölümü böbrek yetmezliği ile diğer böbrek hastalıkları olan kişilerin gitmesi gereken bölümdür. Üroloji bölümü ise, daha çok mesane, prostat, böbrek taşı gibi sorunlarla ilgilenmektedir.