Benmari usulü nedir nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Benmari usulü nedir nasıl yapılır?
  2. Benmari usulü çikolata nasıl eritilir nefis yemek tarifleri?
  3. Benmari usulü ısıtma ne demek?
  4. Bain Marie usulü ne demek?
  5. Benmari ne zaman bulundu?
  6. Eritilen çikolata nasıl Sıvılaştırılır?

Benmari usulü nedir nasıl yapılır?

Benmari veya Bain-marie, bir kabı kaynar ısıdaki suya oturtarak içindekini ısıtma veya eritme yöntemidir. Benmari yöntemi özellikle çikolata gibi doğrudan ateşe oturtulduğunda yanma veya kesilme tehlikesi olan yiyecekler için tercih edilir.

Benmari usulü çikolata nasıl eritilir nefis yemek tarifleri?

İlk önce küçük bir tencerede biraz su kaynatıyoruz. Ocağın altını orta ayara kısıp tencerenin üzerine sıcağa dayanıklı bir kap otutturuyoruz. Bunun içerisine çikolatamızı küp küp kırıp sürekli karıştırarak eritelim. Çikolata sosumuz hazır!

Benmari usulü ısıtma ne demek?

Benmari veya Bain-marie, bir kabı kaynar ısıdaki suya oturtarak içindekini ısıtma veya eritme yöntemidir. ... Benmari yöntemi için temel olarak iç içe geçebilen iki kap gerekir. Birinci kapta su ısıtılır; ikinci kap ise bunun üstüne suya temas etmeyecek şekilde oturtulur.

Bain Marie usulü ne demek?

Bain marie veya Türkçe okunuşuyla ben mari özetle gıdanın içinde bulunduğu kabın su dolu başka bir kap içine oturtularak alttaki suyun buharıyla yavaş yavaş pişirilmesi işlemidir.

Benmari ne zaman bulundu?

Bir şeyi yakmadan yavaş yavaş ısıtmak veya sıcak tutmak için mutfakta veya kimya laboratuvarlarında kullandığımız “benmari” tekniğinin adı, Fransızca'daki “bain-marie“den geliyor, yani “Meryem'in banyosu“. 1528 tarihli bir benmari çizimi (Wikipedia).

Eritilen çikolata nasıl Sıvılaştırılır?

Eğer erittiğiniz çikolatayı daha kıvamlı, daha lezzetli bir hale getirmek istiyorsanız süt, krema ya da tereyağından destek alarak farklı çikolata sosları hazırlayabilirsiniz. Bitter ve kuvertür çikolatalar için tereyağı, yine bitter ve damla çikolatalar için süt tercih edebilirsiniz.