Çilek de hangi vitaminler var?

İçindekiler:

  1. Çilek de hangi vitaminler var?
  2. Çok çilek yersek ne olur?
  3. Çilek göze iyi gelir mi?
  4. Çilek cinsel gücü artırır mı?
  5. Böğürtlen cinsel gücü artırır mı?

Çilek de hangi vitaminler var?

Çileğin B, C ve K vitamini açısından bir hayli zengin olduğunu belirten uzmanlar, "Çilek vücuda kuvvet verir, damar tıkanıklığını önler ve kolesterolü düşürür. Çok iyi bir antioksidan olması sebebiyle bağışıklık sistemini güçlendirir.

Çok çilek yersek ne olur?

Fazla çilek tüketmek hem mide yanmasına hem de şişkinliğe neden olabilir. 2- Karın ağrısı: Dağ çileği tüketirken dikkatli olunması gerekiyor. Fazla dağ çileği tüketmek karın ağrısına ve mide spazmına yol açabilir.

Çilek göze iyi gelir mi?

* İçerisinde bulunan C vitamini sayesinde cildin kolajen yapısını korur ve sonuç olarak yaşlanmayı geciktirir. Kırışıklıklara karşı koruma sağlar. * Göz altı morluklarını giderir. * Ciltte bulunan ölü deriyi atarak parlak ve yumuşak bir görünüm elde etmenizi sağlar.

Çilek cinsel gücü artırır mı?

Kadınlık hormonunu artıran yiyecekler sayesinde daha hareketli bir cinsel yaşam sağlanabilir. Çileğin hem görüntüsü hem de içeriği cinsel isteği artırır. Bol miktarda antosiyan maddesi içeren çilek, kan akışını hızlandırıyor. Bu özelliği ile cinsel gücü artırıyor ve afrodizyak etkisi yaratıyor.

Böğürtlen cinsel gücü artırır mı?

Böğürtlen: Gizli bir vitamin deposu olan böğürtlenin suyu libido arttırıcı kimyasallar barındırır. Böğürtlen kökü kaynatılıp içilirse, hem erkek hem de kadında cinsel gücü arttırır.