Islam'a göre bir erkek nasıl olmalı?

İçindekiler:

  1. Islam'a göre bir erkek nasıl olmalı?
  2. Kadınlara göre bir erkek nasıl olmalı?
  3. Erkeğin tesettürü nasıl olmalıdır?
  4. Kadınlar erkek vücudunun en çok hangi bölgesini sever?
  5. Erkeklerin neresi haram?

Islam'a göre bir erkek nasıl olmalı?

Erkek müslüman dâvâ adamının hiçbir mazereti olamaz. Her zaman ve her yerde örnek bir şahsiyet olmak zorundadır. Müslüman erkek demek, hayattan muaf olmak demek değildir. Tam aksine müslüman erkek demek, katıksız imanıyla, salih ameliyle, güzel ahlâkıyla ve örnek şahsiyetiyle, hayatın tam merkezinde olmak demektir.

Kadınlara göre bir erkek nasıl olmalı?

Kadınlara göre, erkek dediğin güçlü ve lider özellikte olmalı, kendine güvenmeli, partnerine ve sevdiklerine kol kanat germelidir. ... Kadınlar için diğer bir önemli arayışta, sırtlarını dayayacak bir erkek bulabilmektir. Bunun için hem güçlü, hem de iyi bir statü sahibi olmak yetmiyor.

Erkeğin tesettürü nasıl olmalıdır?

İslamiyet'te erkeğin de bir tesettürü var, tesettür kavramı sadece kadınla sınırlı değil. Göbekten diz kapağına kadar örtülü olması lazım, özellikle de namaz kılarken. Ancak bunun neyle örtüldüğünün önemi yok, ister bir havluyla ister bir başka şeyle. Önemli olan bu bölgenin örtülmesi.

Kadınlar erkek vücudunun en çok hangi bölgesini sever?

Kadınların erkelerde ilk ve en çok baktıkları bölge yüz kısımları oluyor. Kadınlar erkeklerde saç sakal uyumuna çok fazla dikkat eder. Kafa ve yüz şekline uygun olarak şekillenen saç ve sakalların uyumlu olması kadınlar için son derece önemlidir ve en çok bu bölgeleri dikkat çeker.

Erkeklerin neresi haram?

Erkeğin yabancı kadında avret yerine bakması günah olduğu gibi erkek erkeğin ya da kadın kadının avret yerlerini görmesi de haramdır. Erkeğin erkek için ve kadın için avret mahalli sınırı, diz ile göbek arasıdır. ... Kadının yabancı erkek için avret mahalli ise, el ve yüz hariç tüm bedenidir.