Fırında yılbaşı hindisi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Fırında yılbaşı hindisi nasıl yapılır?
  2. Yılbaşı hindisi nasıl marine edilir?
  3. Poşette hindi nasıl Pisirilir?
  4. Fırında hindi kaç derecede kaç dakikada pişer?
  5. Hindi önce haşlanır mi?

Fırında yılbaşı hindisi nasıl yapılır?

YILBAŞI HİNDİSİ HAZIRLANIŞI Hindinin iç kısmına biberiye, tane karabiber ve defne yaprağını yerleştirin. Hafif bir şekilde unlanmış büyük boy pişirme poşeti ya da fırın tepsisine aldığınız hindiyi, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 2,5 saat kadar pişirin.

Yılbaşı hindisi nasıl marine edilir?

HİNDİ NASIL MARİNE EDİLİR?
  1. Hindiyi işlemeden önce buzunun çözülmesini beklemelisiniz. ...
  2. Bunun için defne yaprağı gibi aromatik otlar ve tane karabiber gibi baharatlara zeytinyağı ile limon suyu ya da sirke gibi asitli bir malzeme ekleyip üzerini bolca suyla tamamlayın. ...
  3. Ancak marinasyon sadece hazırlık aşamasıyla kalmıyor.

Poşette hindi nasıl Pisirilir?

Bir fırın poşetine yerleştirilir. Sebzelerde poşetin içine bütün kenarlarına yerleştirilir. Poşetin ağzı kapatılıp üstüne kürdanla birkaç delik açılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat 45 dk pişirilir.

Fırında hindi kaç derecede kaç dakikada pişer?

Hindinin ağırlığı ve fırın tiplerine göre değişiklik gösterebilecek hindi pişirme süresinin; 4-5,5 kilogram hindi için 160 derecede 3-3,5 saat olduğunu söylemek mümkün. İç pilavla doldurulmuş hindi için ortalama yarım saat daha katabilirsiniz.

Hindi önce haşlanır mi?

Hindinin iyi pişmesi için öncelikle haşlanması gerektiğini yineleyen Doç. Dr. ... İyice kızarması ve pişmesi için önce haşlamak lazım.