SGK no nasıl öğrenilir?

İçindekiler:

  1. SGK no nasıl öğrenilir?
  2. SGK Güvenlik No nedir?
  3. Son 7 yıl kuralı nedir?
  4. Sicil notu nasıl öğrenilir?
  5. SGK emeklilikte son kaç yıl baz alınıyor?

SGK no nasıl öğrenilir?

SSK sicil numarası en basit şekilde e-devlet üzerinden öğrenilir. E-devlet kapısından SSK sicil numarası sorgulaması yapılmaktadır. Kişi e-devlet şifresi ve TC kimlik numarası ile birlikte e-devlet portalına giriş yapar. Buna göre sayfanın üst kısmında yer alan 4A Sigortalı Tescil Kaydı bölümüne giriş yapılır.

SGK Güvenlik No nedir?

İster 4A (SSK) 4B (Bağ-Kur) ya da 4C (Emekli Sandığı) olsun Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden sigorta hizmeti alan tüm vatandaşların, sigorta durumlarını öğrenmelerini, primlerinin düzenli olarak yatırılıp yatırılmadığını, emeklilik ile bilgileri edinebilmeleri sağlayan numaradır.

Son 7 yıl kuralı nedir?

Diğer bir deyişle, emeklilik statüsünü belirleyen son yedi yıl, toplam prim gün sayısının son 2520 günüdür. ... Buna göre de son 7 yıllık prim ödemenizin 1261 günden fazlası 4/a kapsamında olarak, 3600 prim günü şartını sağlamış durumdasınız. 58 yaş şartını da sağladığınızda emekli olmaya hak kazanırsınız.

Sicil notu nasıl öğrenilir?

Sicil raporlarının onaylı örneklerinin edinmek çok basit. Bunun için Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ilgili birimine ekte sunduğumuz dilekçe örneğini sunmanız yeterli. Sicil Notumu Öğrenmeli miyim? Evet, her memur mutlaka sicil raporlarını görmelidir.

SGK emeklilikte son kaç yıl baz alınıyor?

Sizin gibi birden fazla sigortalılık kapsamında prim ödemesi olanların emeklilik statülerinin belirlenmesine ilişkin son yedi yıl hesabında, en son prim ödenen ya da hesaplamanın yapıldığı tarihten geriye doğru yedi yılık süre değil, fiilen prim ödenmiş son yedi yıl (2520 gün) dikkate alınıyor.