Trikotilomani genetik mi?

İçindekiler:

  1. Trikotilomani genetik mi?
  2. Saç koparma hastalığı neden?
  3. Saç yolma hastalığından nasıl kurtulabilirim?
  4. Saçla oynama tiki neden olur?
  5. Trikomani hastalığı nedir?

Trikotilomani genetik mi?

Tıpkı alkolizm, patolojik kumar, depresyon ve daha birçok psikiyatrik hastalık gibi trikotillomani de genetik, duygusal ve çevresel faktörlerin bir bileşimi sonucu ortaya çıkar. Ancak unutulmaması gereken nokta saç koparmanın birbirinden farklı hastalıklarda ortaya çıkabilen bir belirti olabileceğidir.

Saç koparma hastalığı neden?

Klinik olarak, saç yolma hastalığının gelişme nedeni tam olarak bilinmemektedir. Bununla birlikte, yapılan araştırmalar sonucunda yineleyici saç yolma davranışı çeşitli risk faktörleri ve sağlık sorunlarıyla ilişkili bulunmuştur. Saç yolma hastalığı ile ilişkilendirilen risk faktörlerinden biri genetik altyapıdır.

Saç yolma hastalığından nasıl kurtulabilirim?

Saç yolma hastalığı tedavisinde genel olarak bilişsel davranışçı terapileri içeren bir psikoterapi programı ile ilaç tedavisi uygulanır. Uygulanacak tedavi planı, hastalık semptomlarının şiddetine bağlı olarak değişkenlik gösterir. Bilişsel davranışçı terapi kapsamında davranış düzeltme terapisine başvurulur.

Saçla oynama tiki neden olur?

Saç ile oynama davranışı, sinirsel bir alışkanlıktan veya çocukluktaki dikkat dağınıklığından kaynaklanabilir ve vücut odaklı tekrarlayan bir davranışa dönüşebilir. Saç döndürme alışkanlıklarının trikotilomaniye yol açabileceğine dair yaygın bir inanç da var .

Trikomani hastalığı nedir?

1889'da Fransız dermatolog Francois Hallopeau tarafından saç koparma hastalığına bu isim verilmiştir. Yunanca triko saç, tillo çekme, ve mani delilik, aşırı istek anlamına gelmektedir.