Türk liraları değişecek mi?

İçindekiler:

  1. Türk liraları değişecek mi?
  2. 2005 Yeni Türk Lirası kaç TL?
  3. Turk Lirasi ne zaman degisti?
  4. Eski 5 lira ne zamana kadar geçerli?
  5. Yeni Türk Lirası ne zaman çıkacak?
  6. Eski 5 lira geçiyor mu?

Türk liraları değişecek mi?

Merkez Bankası'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi: * 1211 sayılı Kanun'un Bankamıza verdiği yetkiye dayanarak, E9 Emisyon Grubu V. tertip 200 TL ve 10 TL banknotlar 16 Temmuz 2021 tarihinden itibaren tedavüle verilecektir.

2005 Yeni Türk Lirası kaç TL?

1 Ocak 2005 tarihinden itibaren bir milyon Türk Lirası (1.000.000 TL) eşittir bir Yeni Türk Lirası (1 YTL) olacak. YENİ TÜRK LİRASI BANKNOT VE MADENİ PARALARIN TL KARŞILIKLARI NEDİR? * Hem banknot hem de madeni para olarak tedavül edecektir.

Turk Lirasi ne zaman degisti?

Yeni Türk lirası (2005-2009) 'te Türk lirası'ndan altı sıfır atılmasından itibaren kullanılan resmi para birimidir. Ocak 2005 ile Aralık 2008 arasındaki geçiş döneminde, ikinci Türk lirası resmi olarak "Yeni Türk lirası" olarak adlandırıldı.

Eski 5 lira ne zamana kadar geçerli?

Bu çerçevede, söz konusu banknotların 31 Aralık 2019 mesai saati sonuna kadar Merkez Bankası ve Ziraat Bankası şubelerinden değiştirilebileceği belirtilen açıklamada, banknotların 'den itibaren değerlerini tamamen yitireceği kaydedildi.

Yeni Türk Lirası ne zaman çıkacak?

16 Temmuz'da tedavüle girecek yeni banknotlarda Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ve Başkan Yardımcısı Emrah Şener'in imzası yer alacak. Yeni banknotlar, üzerindeki imzalar dışında boyutları, ön ve arka yüz kompozisyonları ile genel nitelik ve görünümleri bakımından mevcut banknotlarla aynı özelliklerde olacak.

Eski 5 lira geçiyor mu?

Banknotlarda yapılan değişiklik ile artık alışverişlerde karışıklık yaşanmayacak. Vatandaş hem eski hem de yeni 5 liralık kağıt paraları birlikte kullanabilecek.